Fira Modernista

La indústria tèxtil, temàtica de la Fira Modernista del 2024

La Fira Modernista ha posat punt final amb l’espectacle “Trama”, que ha unit el ball i la indústria tèxtil terrassenca

Cloenda de la Fira Modernista al Teatre Principal / Lluís Clotet

Després d’un cap de setmana ple d’activitats, la Fira Modernista de Terrassa 2023 dedicada a la dansa ha arribat a la seva fi. Aquest diumenge al vespre, en un acte de cloenda plujós que ha reunit a molts terrassencs i terrassenques al Teatre Principal, i no a la plaça Vella com s’havia previst, s’ha anunciat la temàtica de la Fira Modernista de 2024: La indústria tèxtil.

Aquesta vintena edició de la Fira Modernista ha posat punt final amb una adaptació de l’espectacle “Trama” de l’Esbart Egarenc del Social, creat per Natàlia Trullàs i Jordi Comas, que ha unit el ball i la indústria tèxtil terrassenca. Durant l’actuació estava previst un lluïment d’un teler original del Taller Teixidors de LaFACT, la Factoria Social de Terrassa, però la reubicació de l’acte per la pluja ho ha impedit i ha quedat cobert a la plaça Vella. El so dels telers, la música i la dansa ens han acompanyat en un viatge en el temps fins a la Terrassa industrial, i hem vist el dia a dia en una de les moltes fàbriques tèxtils que teníem a la ciutat.

Durant dos dies Terrassa s’ha vestit de modernisme a través de parades artesanes, recreacions històriques, activitats i visites obertes al públic. Els terrassencs i terrassenques han pogut gaudir d’un programa complet, en el que ells han estat els principals protagonistes d’un viatge al segle XX. La Fira Modernista tornarà el maig de l’any que ve a Terrassa amb més activitats i amb el tèxtil com a argument.

Cloenda de la Fira Modernista al Teatre Principal / Lluís Clotet

La indústria tèxtil, temàtica de la Fira Modernista del 2024
To Top