Fira Modernista

Un any més Terrassa viatja al passat

Terrassa es vesteix de modernisme amb parades artesanes, recreacions històriques, activitats i visites obertes al públic

Fira Modernista de Terrassa / Nebridi Aróztegui

La gran festa del Modernisme català ha arribat a Terrassa. Aquest dissabte al matí la ciutat s’ha transformat i llueix l’esplendor de finals del segle XIX i principis del XX. Ja des de la Rambla, el carrer de Volta dirigeix a la multitud direcció a la Masia Freixa. A mesura que ens hi acostem, ens acompanyen les parades situades a la plaça de Josep Freixa i Argemí, que exposen productes d’arreu de Catalunya: Joies artesanes, peces de roba, mostres i aliments naturals. Entrem al Parc de Sant Jordi, on està ubicada la joia modernista de la ciutat i deixem enrere la Terrassa que avui coneixem.

El mercat d’artesania de la Masia Freixa aplega a centenars de persones que han sortit a gaudir de la jornada. Allà descobrim recreacions històriques, artesans tradicionals que mostren les seves especialitats i terrassencs que vesteixen d’època. L’entorn excepcional reprodueix com era i com es vivia a la Terrassa dels anys 1900, i l’esdeveniment permet als visitants fer un viatge al passat en el qual ells són els principals protagonistes.

Carmen Garrido i Carmen Cruz a la Fira Modernista de Terrassa

“La Fira ens està semblant fantàstica”, expliquen la Carmen Garrido i la Carmen Cruz, dues amigues que han sortit a veure la Fira Modernista. “Es va dir que la temàtica seria la dansa i ens hem vestit com a tal i avui tenim pensat passar el dia amb unes amigues i veure l’ambient”, indiquen mentre seuen a un banc del jardí de la Masia Freixa. “Hem donat una volta per la rambla, el carrer Major, l’Ajuntament i ara aquí assegudes podrem veure l’ambient i els vestits de la gent”, ens fan saber.

Elisabet i David a la Fira Modernista de Terrassa

“Hi ha molt ambient i tothom està molt animat”, ens descriuen l’Elisabet i el David, dos terrassencs que surten a veure la Fira cada any. “Ens agrada molt com va vestida la gent, és molt maco”, assegura l’Elisabet. “La caracterització és el que més ens agrada, les vestidures i com es recrea l’ambient a Terrassa”, afegeix el David. Entre els seus plans aquests dos dies hi ha programades una visita la Masia Freixa i una altra a la Casa Alegre de Sagrera, les dues joies modernistes de Terrassa.

Celeste i Marta a la Fira Modernista de Terrassa

“Nosaltres de moment només hem visitat la Masia Freixa”, expliquen la Celeste i la Marta, una parella que passeja pels jardins de la Masia Freixa. La Celeste, que és de Terrassa, li està ensenyant per primera vegada la Fira a la Marta, que visita la ciutat des d’Igualada. “A part de veure paradetes típiques també és molt divertit veure les disfresses de la gent, ens està agradant molt”, asseguren les dues. “A la tarda volem passejar tota la Rambla perquè segur que hi haurà molta gent”, indica la Celeste.

Trini, Loli i Maribel a la Fira Modernista de Terrassa

“Acabem d’arribar i de moment ens està semblant molt bé tot”, expliquen la Trini, la Loli i la Maribel, tres amigues terrassenques que sempre es disfressen per la Fira Modernista. “Jo ahir vaig estar veient les llums de l’Ajuntament i em va agradar molt”, assegura la Loli. “Demà també sortirem i visitarem la Casa Alegre de Sagrera i els seus jardins, però volem anar a tot arreu si podem”, indiquen les tres molt animades.

Jenny, Montse i Antonio a la Fira Modernista de Terrassa

“Nosaltres sortim cada any i fem un Tour per la ciutat”, expliquen la Jenny, la Montse i l’Antonio, que passegen direcció el Mercat de Terrassa. “Normalment, visitem el Museu, l’Ajuntament i la Casa Alegre de Sagrera”, assenyala Jenny. “I de moment, el que més ens està agradant és el temps, que és un factor molt important i de moment s’agraeix molt”, asseguren els tres.

Un any més Terrassa viatja al passat
To Top