Festival Jazz Terrassa

30.000 persones assisteixen al Pícnic Jazz de Terrassa

Una 22a edició del Picnic Jazz de Terrassa sota el sol

Sol, un entorn natural agradable, molta gent i música en directe. Així ha començat la 22a edició del Pícnic Jazz que s’ha celebrat aquest diumenge 17 de març a la zona sud del Parc Vallparadís. I és que, degut a la seva llarga trajectòria, el Picnic Jazz s’ha anat popularitzant fins convertir-se en una de les dates més esperades del Festival de Jazz de Terrassa. 

De fet, segons David Serrano, barceloní resident a Terrassa, “el Pícnic Jazz és el millor dia de l’any  a Terrassa amb diferència”. Serrano explica que abans de viure a la ciutat no coneixia la celebració, però des de que s’hi va mudar, és “imprescindible”. Aquest any, al voltant de 30.000 persones han acudit al Parc Vallparadís per participar en el picnic. 

Tot i això, el públic del Pícnic Jazz ha crescut tant que algunes persones han deixat d’anar-hi o han canviat la seva manera de planificar-lo. Aquest és el cas de la Sonia Draper i el Josep Armengol. Sonia explica: “Nosaltres veníem fa molt de temps, però ja fa uns anys que no. Ara hem tornat però fem la volta i ja està”. “Jo crec que era millor abans perquè ara no podem ni acostar-nos a l’escenari. Hi ha molta gent però massa mai perquè veure la gent passar-s’ho bé és maco. Però clar, si no fas cues millor, no?” afegeix. 

D’altres com Raul Orduñez, també s’hi han estat una estona i han anat a dinar a un altre lloc. El motiu és el mateix: la massificació. “Un dels problemes que veig és que està massa massificat. Abans no hi havia tanta gent” reclama Raul. 

Picnic Jazz de Terrassa / Lluís Clotet

Així doncs, n’hi ha que van a prendre el vermut però d’altres com la Maria Ponce s’ho prenen amb més calma: “Hem vingut en família per fer un picnic. Ens hem emportat el menjar de casa i gaudirem el dia amb la nena, sota el sol i la música de fons”. També és el cas de la Montse Horcajuelo, que ve cada any amb la família perquè li agrada “passar un dia agradable a l’aire lliure, la música, la gent i l’ambient” del Picnic Jazz. I és que per a molts, el Picnic Jazz és una data assenyalada al calendari. Per a David Amat, “és un d’aquests dies que queda marcat”. A més, Amat assenyala la importància de celebrar i participar en aquest tipus d’esdeveniments i, d’aquesta manera, “recolzar la cultura”. 

Aquest any, el Picnic Jazz ha comptat amb l’actuació musical de quatre agrupacions tant d’àmbit nacional com internacional. Professor Cunningham And His Old School, Las De Barcelona, The Ray Gelato- Enric Peidro Quintet i Del Toro Blues Band han amenitzat una jornada tranquil·la i calurosa al parc de la ciutat. 

Com cada any, l’esdeveniment ha comptat amb la col·laboració de diferents paradistes que han oferit una gran varietat gastronòmica i artesanal als visitants del Picnic Jazz. A més, s’ha celebrat la Fira del Disc, amb l’exposició i compra-venda de CD’s i vinils pels col·leccionistes i amants de la música. 

30.000 persones assisteixen al Pícnic Jazz de Terrassa
To Top