Festa Major

Tot el potencial de la cultura popular de Terrassa a la Cercavila

Expectació, com sempre, per veure el passeig de les diverses entitats locals, en un recorregut habitual

El drac Nervón, la novetat d'enguany de la Colla de Dracs i Bruixes de Can Boada / Santi Olivet

Una Festa Major més, tot el potencial de la ciutat en matèria de cultura popular s’ha exhibit pel Centre. La jornada ha començat com mana la tradició, amb la presència farcida de pólvora i detonacions dels Trabucaires, els Bandolers i el Ball del Serrallonga, que, amb les seves armes al cel de la ciutat, han anunciat l’arribada de la Cercavila. El Drac de Terrassa s’ha encarregat de desfilar en el primer lloc, obrint la llarga comitiva plena de tots els colors possibles, que ha finalitzat amb l’actuació dels Diables de Sant Pere Nord.

El recorregut ha estat el de sempre, també com sembla que mana la tradició, amb inici al raval de Montserrat, seguint per la rambla d’Ègara, carrer d’Iscle Soler, carrer de la Unió, carrer Major i plaça Vella. A la línia de meta, els grups de cultura popular de la Cercavila ha procedit a complir amb l’habitual actuació de lluïment com a clausura de l’activitat.

La figura de La Pàjara en el seu pas per la rambla d’Ègara / Santi Olivet

Ha passat per tot aquest circuit, a més dels esmentats, la resta d’entitats locals: Gegants de Terrassa, Gegants de Les Fonts, Gegants Bojos de Terrassa, Nans i Capgrossos de Terrassa, Agrupació Folklòrica Amunt i Crits, Agrupació Sardanista Asert, Cobla Principal de Terrassa, Esbart Egarenc, Bastoners de Terrassa, Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere, Ball de Serrallonga, Cuca Japonesa i Hipodragona del Drac de Terrassa, Papallona de Sant Pere, Minyons de Terrassa, Castellers de Terrassa, Pàjara de Terrassa, Drac Baluk Astharot i Diables de Ca n’Aurell, Bitxo del Torrent Mitger, Drac i Bruixes de Can Boada, Colla de Diables Balrogs, Diables i Dina de la Maurina, Diables de Terrassa, Diabòlics d’Ègara i Colla Jove Diables de Sant Llorenç.

Una Cercavila com la de sempre, amb les representacions dels grups culturals de cada any, però que continua tenint una acceptació més que notable, amb molts espectadors de totes les edats i molta família amb ganes de festa, disposats a gaudir, una vegada més, de tot l’entramat que suposa la Cercavila.

Un detall d’enguany és que s’han col·locat zones d’ombra per al públic assistent, per combatre la possible presència del sol. Eren tres tendals, de dimensions considerables, situats a prop de la porta principal del Mercat de la Independència. Tot i que la jornada tampoc ha mostrat unes temperatures insuportables, la gent ha aprofitat aquests elements per poder contemplar la Cercavila amb més comoditat.

FOTOS | Cercavila de la Festa Major de Terrassa 2023

To Top