Festa Major

El pregó de Nebridi Aróztegui: “Terrassa mola! Terrassa és fotogènica!”

Recupera aquí el missatge íntegre del cap de fotografia del Diari de Terrassa en l’inici de la Festa Major de Terrassa 2023

El fotoperiodista Nebridi Aróztegui ha pronunciat el pregó des del balcó de l'Ajuntament / Alberto Tallón

“Hola Terrassa!!!

Taifa, Viandox, Xavi Hernández, llòfia, Matraca, Diari de Terrassa, Galileu puja, Arquimedes baixa, potro, Muncunill, paperola, a Terrassa hi ha una plaça, Molinillos, Mery, Dàcar, Sabadell mala pell!

Moltes gràcieees!! Bona Festa Major!!

Ei Pol, Josep, ha estat bé? Anem bé de temps? sí? Doncs vinga, una mica més, que els fotògrafs, per molt que em diguin els companys del Diari, sabem apretar més d’un botó.

Quin honor ser aquí dalt i que estrany que se’m fa no estar fent fotos des del Raval amb els meus companys, els teniu allà (treieu-me bé eh?) i molts d’altres que durant molts anys han estat treballant perquè ningú es perdi ni un detall de la nostra Festa Major, com deia la nostra estimada Joana Biarnés (que es mereixeria un capgròs, aquí ho deixo…), “esperem que la millor foto encara estigui per fer”.

Però són molts més els companys periodistes de tots els mitjans de comunicació que ens hi deixem la pell cada any, com els amics de Canal Terrassa, que ara mateix em punxen en directe (Enric, Mariona, quina és la meva càmera? senyors dels frànkfurts de Casa Vallès, mai més eh? que trenta dies s’han fet més llargs que un ple de l’ajuntament…).

Us ben asseguro que per Festa Major ho donem tot, perquè ens contagiem de l’entusiasme de la ciutat i dels grups de cultura popular, que són entitats formades per gent amb diferents orígensreligions, conviccions i ideologies, de totes les condicions socials i amb diverses identitats sexuals i que treballen durant tot l’any perquè no es discrimini a ningú pel color de la seva pell, pel seu origen, per la seva condició sexual, per la seva fe o idees, per la llengua que parla, o per la manera de vestir, entitats exemplars d’acollida i inclusió.

Què seria la Festa sense ells? Ja us ho dic jo, evidentment RES.

Com vibrem ja des del principi amb el Capgròs de l’any, que cada Festa fa i ens REGALA el Jordi Grau. Hi ha hagut companys fotògrafs capgrossos, l’any 1985 el Cristóbal, l’any 2011 la Montse i l’any 2017 l’avi Rafael, que segur que vas acabar amb totes les reserves de cartó del Vallès.

Seguint aquesta progressió si vols estic disponible pel 2036…

Els dracs, els gegants, els bastoners, l’àliga, els nans, els castells, les sardanes, els diables, bandolers, les pàjares, els bitxos, papallones, les mulasses, ep les mulasses?? La mulassa existeix? Ja ho faré quan surti la mulassa… La farem algun dia? Esperem que sí… Apunteu: totsuma.cat mulassa de Terrassa

I que me’n dieu del ball de plaça? Una de les coses més maques i nostrades de la Festa Major, i el ball dels regidors amb els nans? Momentàs de Festa Major, aquest any, no sé per què, tenia més ganes de xiular que mai, ja veurem…

I dels concerts d’aquest any què me’n dieu? Que grans el Miki i el Lildami, que ho peten, que ho fan molt bé i que guapos que són, i que són gent de Terrassa, ostres!!

També tenim al Triquell que és mig saballut però Tranqui, Triqui, titu tranqui que et tractarem bé, que a Terrassa som molt bona gent, de mala raça, però bona gent.

I la Carla? Carla, que mai havia votat en un concurs de cantants, i ens tenies a tots amb el mòbil fent fotos a la tele, el dilluns tots cap a la carpa de Vallparadís!!

Ara em posaré seriós i faré un prec als mestres que estan aquí a baix, l’estapera, ai l’estapera, em passo una setmana sencera taral·lejant l’estapera,(tiiiiritiriiititiritiriii tiriitiiititirititi..) al Diari no em suporten i em volen fer fora de casa, pareu!! Pareuuu!!! Era broma poma, no pareu! ens encanta l’Estapera i ens encanta ballar-la i ens agraden els ministrils!!

Ja sou patrimoni de la Festa i de Terrassa, omplim-nos la boca, hem d’estar orgullosos de ser de Terrassa.

Terrassa mola! Terrassa és fotogènica! Els nostres parcs, les nostres places, els nostres monuments, la nostra gent, la nostra Festa!! És nostra, cuidem-la, respectem-la i sobretot passeu-vos-ho bé, que nosaltres, els fotògrafs, serem allà per captar-ho tot.

VISCA LA FOTOGRAFIA, VISCA LA FESTA MAJOR I VISCA TERRASSA!!!”

To Top