Festa Major

Núria Salán, Capgròs de l’Any de Terrassa 2023

La Festa Major de Terrassa 2023 ha començat amb el descobriment del capgròs número 44

La Guapa, Jordi Grau, el Capgròs de Núria Salán i la investigadora / ALBERTO TALLÓN

Terrassa ja té el seu capgròs número 44. Aquest divendres, l’artista Jordi Grau i la Guapa han destapat la figura de Núria Salán davant els aplaudiments de la concurrència que s’ha citat al Raval per presenciar els primers actes de la Festa Major. La professora pren el relleu del cantant Lildami, que va ser el capgròs de l’any passat.

A banda de Salán, altres sis “capdidats” optaven a ser els escollits. Es tracta d’Ildefons Argemí, Berta Abellán, Juanjo León, Laura Bellostas, Jordi Dueso i Esther Lázaro.

Núria Salán, nascuda a Barcelona, resideix a Sant Boi de Llobregat. És la presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia. Química i professora de l’ESEIAAT-UPC, fa més de 25 anys que treballa en un entorn en minoria pel que fa a les dones. Es dedica a fer divulgació de la tecnologia entre el jovent i a captar vocacions femenines. Reivindica el paper de la dona en el desenvolupament científic i tecnològic de la societat. Salán és també la impulsora del Congrés Dones, Ciència i Tecnologia WSCITECH que fa anys que se celebra a Terrassa.

To Top