Festa Major

I ara sí, la Festa Major infantil

Del trenet especial als tallers i els contes, passant per la música i la màgia. Tot al Parc de Vallparadís

Actuació corresponent a la Festa Major Infantil del 2022 / LLUÍS CLOTET

Les activitats per al públic infantil, directament o indirecta, esquitxen bona part del programa de Festa Major, però si hi ha un apartat i un espai assignats per a aquest segment de la població de Terrassa és la Festa Major Infantil i el parc de Vallparadís, respectivament. Una cosa porta aparellada l’altra. Vols fer una corona d’indi, per començar? Vols aprendre a elaborar un instrument per imitar el cant d’ocells que potser et passen inadvertits? Vols màgia, circ, contes, fins i tot anar en el Trenet de Vallparadís en horari especial? Aquí pots fer tot això i més.

La Festa Major Infantil 2023 començarà dissabte i acabarà dilluns. Així, entre les 11.30 hores de l’1 de juliol i les 19 hores del 3 de juliol se succeiran les propostes. I són unes quantes: 57 activitats. Les circulacions especials del Trenet de Vallparadís, al Pla del Castell, constituiran, a les 11.30 del dissabte, el tret de sortida del programa, que continuarà en aquesta primera jornada amb les visites teatralitzades al Castell Cartoixa, un Espai de Joc Lliure i Respectuós, el Graparc de Contes, tallers de màgia, circ i pintura per números, jocs familiars (cursa de rucs i de sacs, punteria, tibada de corda…) i més pintura. Els escenaris: el Pla del Castell, el Torrent Monner, el Torrent de les Bruixes, el Pla de Cal Guardiola i les Hortes dels Frares.

Passem a diumenge, amb una trentena de propostes. Algunes, com les Històries de Castell o el Graparc de Contes, reproduiran l’esquema de dissabte, però la gran majoria seran noves: titelles amb “La Filomena va al riu”. La Filomena és una ovella que viatja al ritme de la música de Mozart, tal com sona. El relleu de la seva història l’agafaran els pallassos de l’espectacle “Heeelp”, que es trobaran a les Hortes dels Frares i tractaran de renéixer després dels seus fracassos amb l’únic manteniment d’una poma. Els infants podran conèixer també l’hipopòtam Genís, jugar amb els quatre elements de la natura, descobrir la lírica agotzonada darrere un objecte al qual no fem cas, viatjar una altra vegada en trenet, fer instruments amb residus, o una corona d’indi, o jugar amb la Dona del Sac o potser veure fotos màgiques fetes per Il Paparazzi. Uf…

De ben segur que a molts els quedaran forces per afrontar l’última jornada, la de dilluns. Perquè a les 10.30 hores està previst l’inici de la Gran Festa a les Hortes dels Frares. I a aquesta hora, mags itinerants deixaran anar sorpresa rere sorpresa pel parc de Vallparadís mentre la canalla es maquilla (de pirata? De lleó? Potser de papallona?) i viatja de nou en trenet o veu més circ, o escolta més contes. Potser es tatua (amb henna) i assisteix a la música tradicional de FolKids. A les 19 hores, si heu acabat amb la Cercavila, podreu dir adeu a la festa amb Reggae per Xics.

Polseres identificatives pels nens

Amb la gentada que hi haurà a algunes zones i determinats horaris, pot haver-hi algun ensurt amb la canalla en forma de desaparició momentània. No seria el primer cop. Si perdem de vista els nens es pot contactar amb els serveis d’emergències a través dels canals habituals (els telèfons 092, 112 o xarxes socials), però no està de més tenir en compte un parell de qüestions. La primera: l’atri de l’Ajuntament, al raval de Montserrat, és el punt d’atenció als infants perduts durant la Festa Major; també hi haurà punts d’assistència de la Creu Roja a diversos llocs. I dos: les famílies o tutors dels petits poden posar als nens polseres identificatives amb dades de contacte. Les polseres poden ser manufacturades pels interessats però també recollides al Servei de Cultura de l’Ajuntament, al número 28 del carrer de la Font Vella.

To Top