Diners

Pere Solanellas no optarà a la reelecció com a president del Gremi de la Fusta

L’entitat reconeix el Vapor de Prodis amb el guardó Obra Sant Josep 2025 i Paula Terra amb el Premi Jordi Amat pel disseny “Talb”

Beta Marquès i Marc Labòria, de Prodis, i l'arquitecte Roger Tudó, del despatx HR Arquitectes, van recollir el guardó Obra Sant Josep 2025 / Cecot

Pere Solanellas, gerent del negoci terrassenc Fustes Solanellas, no es presentarà a les pròximes eleccions a la presidència del Gremi de la Fusta de la Cecot. Després d’onze anys al capdavant de l’associació, l’empresari egarenc considera necessari un canvi generacional per aportar noves idees que permetin fer créixer el Gremi.

Solanellas va accedir al càrrec de president el 2014, en substitució de l’egarenc Jordi Amat, que va morir prematurament. Va ser reelegit per últim cop la primavera del 2021 per continuar liderant l’entitat quatre anys més. “És moment d’afrontar el futur amb noves perspectives i amb gent jove que aporti la seva energia i innovació”, va anunciar divendres en la 30a edició del tradicional Sopar de Germanor del Gremi.

Solanellas va obrir l’acte amb un discurs en què, de fet, va mencionar que un dels grans reptes del sector és la manca de relleu generacional, una situació que afecta no només el Gremi, sinó també moltes altres branques industrials. “Com la majoria dels sectors, ens trobem amb una sèrie de problemes que esperem que es puguin solucionar amb el repunt en les inscripcions a l’FP”, va destacar.

Tot i els desafiaments, Solanellas va parlar també de les oportunitats que ofereix el sector de la fusta, una indústria que, segons va subratllar, està de moda i té una demanda creixent. “Necessitem talent jove amb ganes de treballar en un ofici que cada vegada és més agraït”, va afirmar, destacant la importància de fusionar tradició amb innovació per garantir el futur del sector.

Xavier Panés, president de la Cecot, va aprofitar l’ocasió per agrair a Solanellas la seva tasca al capdavant del Gremi. Panés va destacar la seva capacitat per liderar el sector en temps difícils i per modernitzar i adaptar el gremi a les noves necessitats del mercat. “El teu compromís ha estat essencial per donar visibilitat al sector. No és fàcil portar el timó en temps d’incertesa, i tu i els membres de la teva junta directiva ho heu fet amb determinació i generositat”, va subratllar.

Premis

Un dels moments més esperats de la nit va ser el lliurament del reconeixement Obra Sant Josep 2025, atorgat al Vapor de Prodis, espai on es va celebrar l’acte.

Paula Terra recollint el guardó pel 1r premi del Concurs de Disseny en Fusta Jordi Amat, de mans de la regidora Meritxell Lluís / Cecot

Un altre dels instants rellevants va ser l’entrega dels guardons de la 9a edició del Concurs de Disseny en Fusta Jordi Amat, que té com a objectiu promoure el disseny industrial en fusta i valorar el talent creatiu dins del sector. El primer premi (dotat amb 1.500 euros) va ser per a “Talb”, un moble modular per organitzar accessoris per a animals de companyia, dissenyat per Paula Terra. El segon (1.000 euros) va recaure en “Vinilart”, un moble pensat per integrar l’art a l’espai domèstic, dissenyat per Romitha Vicente. El tercer (500 euros) va anar a parar a “Loop”, un sistema d’emmagatzematge innovador a partir d’una sola peça, dissenyat per Anna Retuerto.

La vetllada també va reconèixer el talent emergent amb la menció especial als guanyadors del 22è Concurs d’Aprenents de Fusteria, celebrat el passat 6 de març.

Finalment, el Sopar de Germanor va culminar amb el lliurament del reconeixement Serra d’Argent, destinat a professionals del sector que s’han jubilat recentment o ho faran aquest any. Els guardonats van ser Carlos Ramírez, Martí Romero i Maria José Alarcón.

To Top