Diners

La Cecot reitera el rebuig a la reducció de jornada i Junts es decanta més pel no

Representants de la patronal i de la formació política han mantingut aquest divendres una sessió de treball. Jordi Turull assegura que per ara el seu partit veu “més perjudicis que no pas beneficis” en la proposta, però anuncia que han obert negaciacions

Xavier Panés i Jordi Turull, aquest divendres a Terrassa / Nebridi Aróztegui

La Cecot insisteix en el seu rebuig a la reducció de la jornada laboral. Des de la patronal amb seu a Terrassa reiteren el seu neguit per les “greus conseqüències que portaria això sobre el teixit empresarial, especialment tot el que són petites i mitjanes empreses” i mostren la seva “especial preocupació pel fet d’haver-se saltat el canal que nosaltres hem defensat sempre, que és el canal de la negociació col·lectiva“.

Així s’ha expressat aquest divendres el president de l’entitat empresarial, Xavier Panés, que ha lamentat que “hi ha una part del govern, del ministeri, que fa una relació directa entre reducció de jornada i productivitat i això és al revés”. “ Quan tens una alta productivitat et pots permetre certes coses, com reduir la jornada i els empresaris som els primers que estarem a favor d’això, sempre i quan aquesta productivitat, que és la que acabarà pagant l’estat del benestar, els nostres hospitals, les nostres escoles…, es pugui mantenir”, ha assegurat.

Panés ha fet aquestes declaracions a la premsa en el marc d’una reunió de treball amb diversos representants de Junts per Catalunya a les diferents cambres parlamentàries. De fet, seguint el fil de Panés, el secretari general de la formació, Jordi Turull, ha explicat que en aquests moments des del seu partit són “més propers al ‘no’ que no pas a validar aquesta proposta”. “Primer perquè és un tret al peu a la negociació col·lectiva. Segon, perquè s’ha fet sense calcular els efectes, sobretot els efectes a la petita, mitjana i microempresa”, ha assenyalat.

“Més perjudicis que beneficis”

El líder de Junts creu també que s’haurien de tenir en compte les particularitats de determinats col·lectius o sectors i “a més a més, en el cas de Catalunya, a l’hora de parlar amb el Ministeri de Treball ens interessa més tot allò que vagi en la línia de millorar els sous dels catalans, que és el que mereixen els catalans, que no pas en la línia de treballar menys”, ha afegit. “Per tant, nosaltres en aquests moments creiem que això genera molts més perjudicis que no pas beneficis“, ha manifestat.

No obstant això, el secretari general de Junts ha reconegut que aquesta mateixa setmana han iniciat negociacions tant a escala del Congrés dels Diputats com des de Sumar en relació amb Junts per Catalunya, “i veurem si aquestes negociacions donen fruit i poden eliminar tots aquests riscos de manera que no passéssim que per allò de voler fer entrar el clau per la cabota de posar les 37 hores i mitja hi hagi molta gent que es quedi sense treballar cap hora precisament perquè els negocis, les empreses petites hagin de tancar per culpa de totes les derivades que això té”, ha dit.

Turull també s’ha pronunciat sobre l’augment del salari mínim interprofessional i el fet que hagi de tributar. “Amb el tema de l’IRPF nosaltres sempre hem defensat la deflactació. Catalunya és un infern fiscal. Nosaltres volem baixar la pressió fiscal i ara només falta que amb l’SMI, diguis el que pugem per un cantó, t’ho agafem per un altre. No té ni solta ni volta”, ha exposat. “L’SMI ha de ser d’acord amb el cost de la vida, no pot ser lineal. Perquè una persona amb aquest sou de Catalunya pot comprar molt menys que amb el mateix sou d’Extremadura”, ha afegit, d’altra banda.

La reunió d’aquest divendres a la seu de la Cecot s’emmarca en el programa de sessions de treball de l’entitat per tractar els reptes i oportunitats per les pimes en l’actual context socioeconòmic i geopolític. Així, en la trobada, els representants de la patronal han compartit també amb els membres de Junts la seva preocupació per la pèrdua de teixit industrial. També de desburocratització, costos energètics o l’estat dels polígons industrials, entre altres temes.

To Top