Diners

La Cambra i EADA formen 16 responsables de pimes en transformació digital

Acaba un postgrau que ha comptat amb directius d’empreses de diferents localitats de la demarcació territorial de la corporació terrassenca, així com de Barcelona i Sant Andreu

Ramon Talamàs i Joan Ligorio amb un grup de postgraduats

Setze alumnes han superat amb èxit el programa de postgrau de Transformació digital per a directius i responsables de pimes que han impartit l’EADA Business School i la Cambra de Comerç de Terrassa. El curs, que des del passat 22 de febrer ha desenvolupat les sessions presencials a la seu de la corporació terrassenca, ha comptat amb directius d’empreses de diferents localitats de la demarcació territorial, així com de Barcelona i Sant Andreu.

La Cambra de Comerç de Terrassa i la Fundació Universitària EADA han col·laborat per al desenvolupament d’aquest programa dels fons Next Generation, un postgrau 100% subvencionat de formació i mentoria per a la transformació digital, i que s’adreça específicament a directius o responsables d’àrees de pimes ubicades a Catalunya. Pel que fa a l’edició celebrada a la seu de l’entitat egarenca, han obtingut el diploma responsables de vuit empreses de la demarcació territorial, concretament de Terrassa, Rubí, Castellbisbal i Sant Cugat del Vallès.

L’objectiu del programa ha estat que els alumnes dissenyessin un pla de transformació digital per a la seva empresa de manera tutelada i un pla d’acció per a implementar-lo. En aquest sentit, la Cambra de Comerç de Terrassa ha prestat els serveis de tutories en aquests projectes. Els treballs finals dels ara postgraduats han abordat la transformació digital aplicada a diferents àmbits o serveis de l’empresa, des de l’àrea de comunicació i màrqueting, la prestació de serveis en un negoci d’hostaleria i els serveis de formació, fins a la comunicació interna o la promoció d’una botiga en línia, entre altres.

El director gerent de la corporació terrassenca, Josep Prats, un dels tutors en aquest postgrau, ressalta la importància d’aquesta formació per a les pimes catalanes. “Tenir una perspectiva global de la transformació digital d’una empresa per innovar en els productes, processos i serveis, és actualment una necessitat i una prioritat. Cal tenir capacitat de planificar la transformació digital, identificant els facilitadors digitals i els projectes d’incorporació de la tecnologia, alhora que prioritzar-los i dimensionar-los executivament i econòmicament. Aquest ha estat el focus per treballar els continguts dels projectes tutoritzats”, assenyala.

La responsable del servei de Desenvolupament Empresarial Sostenible, Marianella Pereira, també tutora, destaca la qualitat dels projectes i la implicació dels alumnes i apunta que “el postgrau de transformació digital és una eina clau per impulsar el canvi a les empreses, preparant professionals capaços de liderar amb èxit els reptes de la digitalització i aportar valor estratègic en un entorn en constant evolució”.

To Top