Diners

Terrassa vol posar “cara i ulls” a la innovació egarenca

L’Ajuntament ajudarà una desena d’empreses, centres tecnològics i grups de recerca a donar a conèixer els seus projectes a través d’una campanya de comunicació

La presentació de la campanya, aquest dilluns al matí / Ajuntament de Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa vol visibilitzar l’ecosistema innovador de la ciutat, ajudant les empreses punteres o grups de recerca ubicats al municipi a donar a conèixer les seves iniciatives en aquest àmbit de l’R+D+I. Per això els Serveis d’Innovació i d’Universitats i Transferència de Coneixement engeguen la campanya “A Terrassa, la innovació té cara i ulls“, en què un màxim de deu projectes empresarials, de centres tecnològics o vinculats a la universitat podran accedir a una entrevista exclusiva en format podcast, un vídeo promocional a les xarxes socials i el canal de YouTube de l’Ajuntament, difusió a través d’una roda de premsa o una nota de premsa dirigida a mitjans de comunicació i formar part també com a exemple d’innovació de tota la documentació que l’Ajuntament presenta en convocatòries de l’àmbit de la innovació i de la transferència de coneixement.

“Aquesta campanya neix d’una necessitat detectada en les visites de prospecció a empreses de publicitar d’alguna manera, de posar en coneixement fora dels àmbits més específics, tota la tasca que fan en l’àmbit de la innovació. I aquí ens sembla essencial sumar-hi els grups de recerca, les àrees de coneixement en l’àmbit universitari que estan, evidentment, fent molta feina i apostant molt fort per tota la innovació”, ha explicat aquest dilluns la regidora d’Innovació, Maise Balcells. “Estem convençuts que apostar per divulgar aquest coneixement sobre la innovació és també una manera de ser un pol d’atracció. Quan posem en valor tota la tasca innovadora de coneixement, de recerca que es fa, som més atractius com a ciutat en aquest àmbit i podem captar altres iniciatives i altres projectes de fora que poden enriquir el teixit i l’aposta que fem a nivell de ciutat per la innovació”, ha afegit durant la presentació de la campanya.

Les empreses i grups de recerca interessats a participar-hi podran presentar la seva sol·licitud fins al 31 de desembre omplint un formulari web i aportant tota la informació del projecte que considerin adient. Un cop tancat aquest període, un equip format per personal dels Serveis d’Innovació i d’Universitats i Transferència de Coneixement seleccionarà les deu propostes més potents, que gaudiran d’aquesta campanya promocional durant el 2025. “Es valoraran aspectes com la innovació, el rigor i la creativitat”, s’indica a les bases de la convocatòria.

Obrir l’horitzó

“Des del punt de vista de la universitat, és molt important donar a conèixer tota la tasca de recerca i de transferència cap a les empreses del territori. Moltes vegades els investigadors estan al seu laboratori i s’obliden una miqueta d’explicar què és el que fan. Per tant, penso que aquesta és una iniciativa molt encertada”, ha indicat David González, subdirector de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespecial i Audiovisual (Eseiaat). “Moltes vegades les empreses ens quedem amb els nostres canals de difusió, que són uns canals molt específics, i aquesta campanya obre una mica aquest horitzó i permet a més gent conèixer què s’està fent a Terrassa, quins projectes d’innovació hi ha i posar-los en valor”, ha destacat, per la seva banda Oriol Mensa, director de màrqueting de l’empresa Comser Pharma.

“Hem de treure aquesta musculatura que tenim”, ha assenyalat el tinent d’alcalde de Projecció de la Ciutat i regidor d’Universitats i Transferència de Coneixement, Joan Salvador, que ha explicat que la campanya, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, tindrà en compte les especialitzacions competitives territorials de Terrassa (salut i tecnologies aplicades a salut i audiovisual i tecnologies aplicades a l’audiovisual) però que projectes fora d’aquests àmbits també s’hi poden presentar.

Requisits

Segons les bases de la convocatòria, els requisits per participar-hi són ser empresa o personal investigador d’un grup de recerca o àrea de coneixement d’algun dels centres universitaris o tecnològics amb seu a la ciutat de Terrassa; tenir un producte, projecte o servei innovador dins dels sectors d’especialització competitiva territorial (salut i tecnologies aplicades a salut i audiovisual i tecnologies aplicades a l’audiovisual) o tecnologies innovadores i que es demostri i justifiqui que és resultat d’un procés d’R+D+I (CDTI, universitats, centres tecnològics… etc); estar obert a explicar, dins del programa de la Mostra del Coneixement, o Jornades de Transferència de Coneixement i Tecnologia, o altres iniciatives similars, el seu cas d’innovació; i permetre a l’Ajuntament incloure el seu cas d’innovació en la documentació, comunicació i altres activitats de projecció del perfil innovador del teixit productiu impulsades de l’Ajuntament.

La intenció de l’Ajuntament és donar continuïtat a aquesta primera campanya amb altres edicions convocades amb caràcter anual o bianual.  “Volem que aquesta sigui la primera de moltes edicions. Si en la valoració i diagnòstic que fem a posteriori veiem que ha donat els seus fruits mirarem de donar-hi continuïtat”, ha dit Salvador.

To Top