Diners

La Cambra de Terrassa ofereix suport a emprenedors al BizBarcelona

Experts en creació d’empresa oferiran assessorament personalitzat en els àmbits legal, de finançament i subvencions

Imatge general del BizBarcelona de l’any passat / fira de barcelona

La Cambra de Comerç de Terrassa serà present en la nova edició de BizBarcelona que se celebrarà dimecres i dijous al Recinte Montjuïc de Fira Barcelona. Serà la primera vegada que la corporació terrassenca participi amb estand propi en aquesta fira orientada a donar eines per al creixement de pimes, micropimes, autònoms i comerç. L’entitat egarenca hi aportarà la seva especialització en impuls a l’emprenedoria i la internacionalització de projectes en el marc del programa Erasmus For Young Entrepreneurs (EYE), que ofereix a emprenedors realitzar una estada professional amb un empresari consolidat de qualsevol país de la Unió Europea durant un període d’un a sis mesos a i que a partir de l’any 2025 s’obre a l’edició global amb intercanvis als Estats Units, Canadà, Regne Unit i Singapur.

Durant els dos dies de BizBarcelona, la Cambra de Comerç de Terrassa oferirà, de manera gratuïta, assessoraments personalitzats en els diferents àmbits de la creació empresarial i l’emprenedoria. Es resoldran aspectes jurídics, de gestió i estratègia empresarial, i orientació financera i de subvencions. També s’oferirà el servei d’alta d’autònom i de constitució de la societat limitada del Punt d’Atenció a l’Emprenedoria (PAE) de la Cambra.

Mentoratge internacional

Mireia Lozano, project manager de Projectes Internacionals de la Cambra, explica que “el procés emprenedor és ple de reptes i també d’oportunitats. El nostre objectiu és resoldre els dubtes de la persona emprenedora i explicar també com podem ajudar-la a accelerar el seu projecte amb estratègies reals i mentoratge internacional a través del programa EYE”.

Per aprofundir en les oportunitats de la internacionalització dels nous projectes emprenedors, l’entitat terrassenca ha organitzat, per a dijous a les 11 hores el taller “From local to global: aprendre de mentors internacionals com validar, escalar i internacionalitzar la teva start-up”. La sessió comptarà amb els testimonis d’emprenedors i mentors participants en l’Erasmus coordinat per la Cambra de Terrassa. “Amb aquesta sessió volem donar a conèixer a través d’experiències d’èxit com fer créixer un negoci amb l’ajuda de mentors internacionals a través del programa Erasmus per a Nous Emprenedors”, indica Lozano.

La Cambra de Comerç de Terrassa participa en l’Erasmus For Young Entrepreneurs (EYE) des dels seus inicis, l’any 2009, sense cap interrupció. Aquest programa europeu ofereix a les persones emprenedores realitzar una estada professional amb un empresari consolidar de qualsevol país de la Unió Europea durant un període d’1 a 6 mesos. El programa acaba d’obrir-se a l’edició global i els intercanvis s’estendran a partir de l’any 2025 als Estats Units, Canadà, Regne Unit i Singapur.

La Comissió Europea finança amb una beca l’estada de la persona col·laboradora al país d’acollida, de manera que la relació entre la persona emprenedora i l’empresa d’acollida no té cap cost per a l’empresa.  L’entitat mediadora, com és el cas de la Cambra de Comerç de Terrassa, fa un treball proactiu per trobar el perfil més adient en cada cas i fer la gestió de tot el procés.

La Cambra de Comerç de Terrassa gestiona una mitjana de 150 intercanvis anuals. La gestió que desenvolupa l’entitat terrassenca del programa és un cas de bones pràctiques en el desenvolupament del programa EYE i està distingida com a Flagship Project. Només hi ha cinc reconeixements d’aquests tipus a Europa.

La Cambra de Terrassa ofereix suport a emprenedors al BizBarcelona
To Top