Diners

Una companyia implicada en la cura al medi ambient

Coca-Cola Europacific Partners ha implementat diverses mesures d’eficiència energètica i estalvi d’aigua i treballa per seguir reduint les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle

Reconeixement Cecot a l’eficiència energètica i la sostenibilitat: Coca-Cola Europacific Partners

Coca-cola Europacific Partners (CCEP) fabrica, comercialitza i distribueix totes les begudes de The Coca-Cola Company (TCCC). La companyia és el resultat de diversos processos d’integració que l’han convertit en un dels embotelladors més grans de The Coca-Cola Company al món i una de les empreses líders mundials en el sector de consum.

Amb presència a 31 països i un mercat de 600 milions de consumidors, la companyia compta amb una estratègia de creixement dirigida a convertir-se en una companyia total de begudes a través de l’expansió del seu portafolis, amb una clara orientació cap al client, desenvolupament i cura dels treballadors i l’aposta per la sostenibilitat.

Des de la Cecot destaquen que el seu pla de sostenibilitat, “This is Forward”, impulsat des del 2017, inclou objectius mediambientals i socials a llarg termini i, per tal de ser un agent de canvi i de lideratge en la lluita contra l’escalfament global, CCEP continua reimaginant la manera com fa arribar les seves begudes als consumidors. Per afrontar l’emergència climàtica, CCEP continua amb el seu pla “NetZero 2040”, validat per Science-Based Targets.

La patronal remarca que l’empresa busca reduir en un 30% les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) per al 2030, amb referència al 2019. En els últims cinc anys, la companyia ja ha reduït un 25,7% les seves emissions, la qual cosa equival a més de 240.000 tones de CO2, gràcies a les accions realitzades als abastos 1, 2 i 3.

Les iniciatives d’eficiència energètica han permès estalviar més d’11 milions de kWh anuals mitjançant tecnologies com la il·luminació LED i la millora de compressors. Pel que fa a l’ús d’aigua, la firma ha estalviat 122.830 m³ gràcies a la recuperació i projectes d’optimització, com la recuperació d’aigua de sondes de monitoratge i l’optimització de sistemes d’osmosi.

Coca-Cola calcula la seva petjada de carboni anualment des de l’any 2010. Des del 2019 fins al 2023, la planta de Barcelona ha aconseguit una reducció total de 3.420 tn CO2e (17%) en les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle, gràcies a la millora de l’eficiència energètica, l’ús de combustibles més nets i la implementació de tecnologies avançades, l’adopció de fonts d’energia renovable i la millora dels sistemes de gestió energètica.

To Top