Diners

Europastry debuta a borsa dijous

La firma amb seu a Sant Cugat sortirà amb un preu per acció d’entre 15,85 i 18,75 euros

La façana de la seu d'Europastry a Sant Cugat

La companyia catalana Europastry, amb oficines centrals a Sant Cugat del Vallès i presència a Rubí, debutarà dijous a borsa amb un preu d’entre 15,85 i 18,75 euros per acció i amb l’objectiu d’aixecar 210 milions bruts d’euros. Es tractarà de la segona sortida al Mercat Continu que es dona enguany, després de la de Puig al maig i la seva posterior entrada a l’Ibex-35 al juliol.

Segons el fullet que la firma, especialitzada en congelats de forn, ha remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la grandària màxima de l’oferta, incloent-hi la sobreadjudicació, és de 555 milions d’euros, i preveu usar els fons reeixits amb l’operació per “aprofitar oportunitats de creixement inorgànic” i reduir l’endeutament en el curt termini.

Segons recull l’agència EuropaPress, l’operació inclou una oferta primària per part de la companyia d’entre 11,2 milions i 13,25 milions de noves accions, i un component secundari compost principalment per la totalitat de les accions titularitat d’Exponent, un fons controlat per MCH Private Equity i que controla el 20,7% del capital de la companyia abans de l’operació. Així mateix, Galles Office, la societat controlada per la família Gallés i que és accionista de referència d’Europastry, i Indinura, societat controlada pel conseller delegat, Jordi Morral, preveuen vendre una participació minoritària en l’operació. En tot cas, la família Gallés, propietària de l’empresa, controlarà més del 60% d’Europastry després de la sortida a borsa, mentre que CriteriaCaixa aflorarà “no menys del 5%”.

Segons el fullet, Europastry ha d’usar prop de 109,1 milions per a reduir el seu deute actual, de manera que la ràtio entre deute financer net i Ebitda sigui inferior a 2,5x. La companyia podrà usar uns 89,6 milions a compres, una vegada restats el repagament del deute i les despeses de la mateixa sortida a borsa.

Europastry factura 714 milions fins a juny, un 7% més

Europastry debuta a borsa dijous
To Top