Diners

Tèxtils.CAT llança el seu “hub” per ajudar a les empreses del sector a ser més competitives

El clúster català de materials tèxtils avançats ha presentat la seva iniciativa de circularitat en un esdeveniment dut a terme al Tibidabo

Tèxtils.cat (abans AEI Tèxtils) clúster català de materials tèxtils avançats, amb seu a Terrassa, ha llançat aquest divendres passat el seu “hub” de circularitat. Es tracta de Circular.Tèxtils.cat, que té com a objectiu facilitar a les empreses l’accés a eines per impulsar la transició verda. L’acte, celebrat al Tibidabo, ha comptat amb la presència de més de 40 participants de l’ecosistema de materials tèxtils avançats de Catalunya.

Durant el llançament, Tèxtils.cat ha presentat la visió del “hub” i els següents passos per ampliar-lo amb la col·laboració activa de la indústria en diferents activitats com el “marketplace” de residus per fomentar la circularitat, esdeveniments de “networking” i oportunitats a través de la recopilació de formacions virtuals. En línies generals, el “hub” consolida el saber fer i les diferents eines desenvolupades durant l’última dècada en un únic portal d’accés per a les empreses del sector a Catalunya.

Fins a dues taules rodones han tingut lloc durant la celebració de l’acte. La primera ha comptat amb la presència de diversos agents públics: el Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat, ACCIÓ i l’Agència de Residus de Catalunya. Els experts han compartit amb els assistents les oportunitats del sector en la circularitat. La segona taula rodona s’ha centrat en la col·laboració intersectorial liderada per clústers, amb la participació de MODACC, Clúster Packaging i el Pacte per la Moda Sostenible, tots ells socis estratègics de Tèxtils.cat.

Relacions internacionals

La pròxima activitat relacionada amb el “hub” tindrà com a objectiu principal enfortir les relacions internacionals gràcies a l’organització d’un fòrum de col·laboració internacional que tindrà lloc el dia 13 de novembre a Barcelona. L’esdeveniment servirà per connectar el sector de materials tèxtils avançats de Catalunya amb els seus homòlegs europeus.

To Top