Diners

El Banc Sabadell abona un dividend a compte de 8 cèntims en efectiu

Totes les accions comprades fins al 26 de setembre donen dret a rebre aquest pagament

L’entitat presidida per Josep Oliu paga, aquest dimarts 1 d’octubre, un dividend a compte en efectiu de cèntims per acció, cosa que representa una rendibilitat de més del 4% sobre el preu de cotització actual. Totes les accions de Banc Sabadell comprades fins al 26 de setembre donen dret a rebre aquest primer pagament.

Així, l’entitat desemborsa un total de 429 milions d’euros, una quantia que és un 33% superior als dos dividends en efectiu pagats amb càrrec als resultats del 2023. El Banc té previst remunerar els seus accionistes amb un total de 2.900 milions d’euros a càrrec dels exercicis 2024 i 2025, equivalent a 53 cèntims d’euro per acció i prop del 28% sobre la cotització actual. Per tant, aquest primer dividend suposa només un 15% del total previst per al període, en què s’abonaran 45 cèntims per acció més.

Aquest dividend a compte forma part de la política de remuneració a l’accionista, que combina una retribució recurrent amb càrrec a resultats entre el 40% i el 60% del benefici obtingut (pay-out), més la distribució de tot el capital CET1 que excedeixi el 13%.

Un cop tancat l’exercici, el Consell d’Administració presentarà a la Junta General Ordinària d’Accionistes la proposta del dividend final com en anys anteriors, així com la distribució de l’excés de capital, incloent-hi l’import equivalent a la part pendent d’execució del programa de recompra d’accions anunciat el mes d’abril passat, que va quedar suspès després del llançament de l’opa per part de BBVA.

Recentment, i en la lluita per seduir a l’accionista en ple procés de l’opa, el banc presidit per Carlos Torres va anunciar que el pròxim 10 d’octubre abonarà 29 cèntims bruts per acció, el “major dividend” de la història del BBVA.

Avantatges financeres

Banc Sabadell i el Gremi de Fabricants de Sabadell han signat un conveni perquè l’entitat financera pugui oferir serveis exclusius als membres de l’associació empresarial. En aquest sentit, Oliu defensa que l’acord és una demostració del “ferm compromís” de l’entitat amb els seus orígens.

L’acord, ratificat pel president del Banc Sabadell i el president del Gremi de Fabricants, Esteve Gené, permetrà als treballadors, associats i familiars de primer grau accedir a solucions financeres amb avantatges adaptats a les seves necessitats.

To Top