Diners

“S’ha reforçat l’ecosistema i ara som més productius”

Les empreses i professionals que fan servir les instal·lacions de la Cambra en fan un balanç molt positiu. En destaquen l’ambient de treball i les facilitats de contacte

El perfil de les empreses allotjades a l’edifici de la Cambra de Comerç de Terrassa i els usuaris del cotreball és divers. Hi ha empreses de base tecnològica més enllà de les cinc oficines específicament pensades per a aquest tipus de negocis i el cotreball, tot i ser un cotreball digital, “està obert a tothom”.

La majoria de “coworkers” procedeixen de Terrassa, Matadepera, Rubí i Sant Cugat. N’hi ha de dedicats al “data science”, la intel·ligència artificial i el disseny de webs, però també dels sectors dels recursos humans, de la fotografia o de l’àmbit comercial.

Alguns són emprenedors, altres autònoms o microempreses. “N’hi ha que no estan constituïts i estan arrencant el seu projecte amb els departaments d’emprenedoria de la Cambra. També tenim treballadors de multinacionals o empreses d’altres països que treballen a distància perquè la seva empresa no té un lloc físic aquí i venen a la Cambra a buscar un espai”, comenta Alba Pujol, qui porta la gestió dels espais de la Cambra Business & Working.

Pel que fa a les oficines privatives, hi ha empreses més noves i d’altres amb més trajectòria. Algunes ja estaven allotjades a la Cambra abans de l’arrencada del projecte Cambra Business & Working i altres hi han arribat després. N’hi ha de dedicades a l’edició d’imatges i vídeos, programació web, les patents biomèdiques, la IA, la robòtica, l’enginyeria ambiental, l’enginyeria tradicional, una oficina d’una escola d’idiomes…

“Som a la Cambra des del 2020, hem pogut veure la transformació i hem constatat que el canvi és a millor, 100%. S’està reforçant l’ecosistema i es nota. Nosaltres ara som més productius i la relació dels uns amb els altres s’ha multiplicat perquè ja no cal trucar a una porta i a veure què trobes allà dins. Ara passes per davant, fas un gest i entres”, assegura Marc Indurain, fundador i CEO d’SMFN, una agència d’estratègia digital amb uns deu anys de trajectòria.”L’ambient de treball ha millorat; és molt digne treballar aquí. No tenim cap intenció de moure’ns”, afegeix.

“Per qüestions que no venen al cas, l’empresa per la qual treballo va tancar l’oficina de Terrassa i necessitava un lloc físic on treballar que no fos casa meva. La Cambra fa molts anys que hi és i està molt ben ubicada. Al cotreball hi ha facilitats d’horari. A més, puc fer servir les diferents sales que hi ha per tenir més privacitat quan em cal”, exposa, per la seva banda, Mari Torres. Ella és mediadora d’assegurances i usa els espais de la corporació des del febrer. “El meu balanç és molt positiu. Puc relacionar-me amb altra gent i empreses i la comunicació amb l’equip de la Cambra és molt fàcil”, afirma.

Max Freixa, que té una agència web juntament amb el seu germà, també ha optat pel cotreball de l’entitat egarenca. “Treballàvem des de casa, però vam veure que necessitàvem separar la vida laboral de la personal. Ara estem a prop de casa i dels clients, en un espai que té moltes comoditats i un preu competitiu. Arran de ser a la Cambra hem assistit a alguns cursos i xerrades que d’altra manera no haguéssim conegut. Hem pogut conèixer molta gent i fins i tot hem fet algun client. Aquí ens ajudem tots entre tots”, subratlla.

“S’ha reforçat l’ecosistema i ara som més productius”
To Top