Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya, ha assolit la xifra de més de 20.000 projectes reemprenedors atesos des de la seva creació, l’any 2011. En concret, amb dades actualitzades aquest mes de setembre, en aquests 13 anys han passat pel servei un total de 20.147 persones, físiques o jurídiques, interessades a comprar una pime en funcionament.
La iniciativa de la Cecot, patronal amb seu a Terrassa, i la fundació Autoocupació, posa en contacte empresaris que per motius diversos volen deixar els seus negocis en funcionament i emprenedors que volen posar en marxa un projecte empresarial sense haver de començar de zero.
Des del 2011, Reempresa ha evitat el tancament de més de 4.700 empreses. En concret, des de la seva posada en marxa, hi ha hagut 4.766 reempreses d’èxit, és a dir empreses transmeses, les quals han significat una inversió induïda d’uns 240,8 milions d’euros i han permès salvaguardar més de 13.380 llocs de treball.
El programa ofereix assessorament individualitzat tant a les persones cedents o venedores com a les reemprenedores o compradores. A més, disposa d’un “marketplace” on actualment hi ha unes 1.300 empreses en venda. En aquests 13 anys, però, han passat pel servei 11.210 empreses en venda.
Més de 140 entitats i institucions
Reempresa treballa amb més de 140 entitats i institucions, com ara les quatre diputacions catalanes, CaixaBank o Barcelona Activa, per fomentar la transmissió d’empreses i mantenir viu el teixit empresarial. Aquesta col·laboració publicoprivada permet que el servei de Reempresa no tingui cap cost per als usuari i pugui oferir facilitats en la cerca de finançament, destaquen els seus impulsors.
Xavier Panés, president de la Cecot i de Reempresa, destaca que “Reempresa en si és un cas d’èxit de col·laboració publicoprivada, que permet mantenir viu el nostre teixit empresarial i evitar la pèrdua de llocs de treball”.