Diners

Sàmper es compromet a col·laborar amb l’Ajuntament per reindustrialitzar Terrassa

El conseller d’Empresa i Treball allarga la mà al govern municipal perquè la ciutat “sigui altra vegada pol industrial, aquest cop sent eix de la nova indústria 4.0”

La tinenta d'alcalde Maise Balcells, l'alcalde Ballart, el conseller Sàmper i el seu cap de gabinet, Xavi Salvatella / Nebridi Aróztegui

El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper, s’ha compromès aquest divendres des de Terrassa a col·laborar amb l’administració local i el teixit econòmic i empresarial perquè la indústria recuperi pes al municipi. En el marc d’una visita a la comarca, el polític egarenc ha afirmat que “la reindustrialització serà el motor de la nostra conselleria” perquè “reindustrialització és sinònim de treball de qualitat“.

“Hem de fer que Terrassa sigui altra vegada pol industrial, aquest cop sent eix de la nova indústria 4.0 i de les polítiques digitals que es poden aplicar també en aquesta indústria nova”, ha assenyalat Sàmper abans de mantenir una reunió de treball amb l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, que ha reclamat un Govern de la Generalitat “que estigui al costat del territori i ens escolti, passant de les paraules als fets” i que ha destacat l’experiència en política municipal de Sàmper. De fet, l’ara conseller va ser tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Indústria i Ocupació de l’Ajuntament de Terrassa entre 2015 i 2017 amb Ballart d’alcalde. Aleshores, però, Sàmper formava part de CiU i el primer edil ho era pel PSC.

En un contacte amb mitjans previ a la trobada, Ballart ha subratllat la “situació geoestratègica” de la ciutat i el fet que “tenim més de 800.000 metres quadrats de sòl industrial disponible, que s’estarà desenvolupant en els propers temps”, alhora que ha mostrat la seva “voluntat d’anar de la mà del govern de la Generalitat per atreure inversions i indústria de qualitat que doni llocs de treball a la nostra ciutat”.

Polígons

En aquest sentit, Sàmper ha mostrat interès per conèixer la situació actual dels polígons de Terrassa. El conseller ha precisat que des del seu departament treballaran per fer una radiografia del territori de tot Catalunya, ha assegurat que les “ganes [de les empreses] de venir a Catalunya hi és, i per tant hem de col·laborar de primera mà amb tots els ajuntaments per trobar aquestes possibilitats d’ubicació”. “Les inversions requereixen de retocar els pressupostos i per tant és una qüestió que ara parlaré amb l’alcalde, que vaig parlant amb tots els alcaldes, però sí que és veritat que no podem deixar que els polígons industrials estiguin obsolets perquè la gent se’n va a altres llocs. Si volem que la indústria es focalitzi al Vallès Occidental, a Terrassa, hem de col·laborar entre tots: propietaris, promotors, ajuntaments i nosaltres”, ha afegit.

Respecte de la reclamació del teixit empresarial per avançar cap a la desburocratització i l’agilització dels tràmits administratius, el titular d’Empresa i Treball ha indicat que no és competència estricta del seu departament, però ha reconegut que “no poden durar dos o tres anys”. Ha admès que cal que tant Generalitat com administració municipal treballin perquè puguin ser “molt més ràpids” i ha mencionat la possibilitat d’apostar més per la declaració responsable.

Durant la reunió, des del govern municipal de Terrassa s’ha posat sobre la taula la necessitat d’incloure Terrassa en el port-foli estratègic de Catalunya per atraure noves inversions i projectes empresarials. Des de Terrassa es demana una major col·laboració amb ACCIÓ per tal de posicionar la ciutat com un referent en tecnologia 4.0 i en la sostenibilitat industrial.
També s’ha destacat la importància de dotar de recursos a la ciutat per accelerar la seva transformació cap a una economia més digital i sostenible.

Un altre punt clau de la trobada ha estat la sol·licitud de suport per al desplegament de projectes industrials i empresarials en els polígons d’activitat econòmica de la ciutat, especialment en zones com el futur polígon de Palau Sud-Can Guitard o el dels Bellots II.

A més, l’alcalde Ballart ha demanat ajuts específics per a la construcció d’un Palau Firal a Terrassa, un projecte que defensa que esdevindria un impuls per al turisme de negocis i projecció nacional i internacional de la ciutat.

Abans de la reunió, el Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper, ha estat rebut institucionalment a l’Ajuntament per part de l’alcalde, acompanyat pels portaveus dels Grup Municipals, i ha signat el Llibre d’Honor de la Ciutat de Terrassa. A la reunió de treball també ha assistit la primera tinenta d’alcalde i regidora d’Indústria i Empresa, Maise Balcells.

To Top