Diners

L’empresariat local trasllada les seves reivindicacions al conseller Sàmper

El titular d’Empresa i Treball es reuneix amb representants del teixit productiu de la demarcació de Terrassa. La innovació tecnològica, la transició energètica, l’aposta per la formació i la simplificació administrativa han estat alguns dels temes de debat

Sàmper s'ha reunit amb una representació del teixit empresarial de la demarcació encapçalada pel president de la Cambra, Ramon Talamàs / Alberto Tallón

El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper, s’ha compromès aquest divendres a col·laborar amb el teixit productiu i l’Ajuntament perquè la indústria recuperi pes a Terrassa. El polític egarenc ha assegurat que “la reindustrialització serà el motor de la nostra conselleria” perquè “reindustrialització és sinònim de treball de qualitat”. Alhora, ha entomat les reivindicacions que li han traslladat els representants empresarials com el repte de la formació per a tenir professionals qualificats, la simplificació administrativa o la demanda de suport per afrontar la transició ecològica i la digitalització.

El titular d’Empresa i Treball ha mantingut un debat obert a la Cambra de Comerç de Terrassa amb una quarantena de representants empresarials. “Prestigiar” la indústria, fer una forta aposta per l’FP o ultimar infraestructures com la B-40, l’aeroport del Prat o el corredor mediterrani han estat els eixos de la intervenció del president de l’entitat, Ramon Talamàs, que ha aprofitat l’ocasió per demanar “valentia i col·laboració entre agents”, en referència a cambres, patronals, universitat i les administracions públiques, per la màxima efectivitat en la promoció de l’activitat econòmica. La innovació tecnològica també ha estat un element destacat en l’exposició cameral, apuntant la necessitat que en el marc de la European Chip Act, Catalunya aposti per aconseguir una planta de semiconductors . Talamàs també ha fet referència al “dèficit català en la transició energètica” i ha demanat al conseller que “com a Govern, s’afronti sense demores”.

A més de la sessió de treball a la Cambra, Sàmper s’ha trobat amb el comitè executiu de la Cecot, encapçalat pel seu president, Xavier Panés. Des de la patronal li han traslladat “la necessitat de treballar conjuntament per assolir un context de màxima facilitació de l’activitat econòmica així com un compromís ferm de país per impulsar el sector industrial”. Tant Panés com Sàmper han coincidit en la importància del diàleg social i la bona entesa entre administració i agents socioeconòmics per fer front a reptes empresarials com la transformació digital, la transició energètica, el relleu generacional o la qualificació dels perfils professionals.

Al migdia, el conseller s’havia reunit amb l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. La jornada de Sàmper també ha inclòs una sessió de treball a l’Ajuntament de Sabadell i una visita a Circutor, empresa nascuda a Terrassa però actualment amb seu a Viladecavalls. Allà, el polític ha pogut conèixer els desenvolupaments tecnològics que situen la firma a l’avantguarda de la innovació en el sector de l’energia i l’eficiència energètica.

To Top