Diners

El BCE dona el vistiplau a l’OPA del BBVA sobre el Banc Sabadell

L’entitat catalana sosté que l’anàlisi no entra en “aspectes clau”

El Banc Central Europeu (BCE) ha mostrat la seva “no oposició” a l’OPA del BBVA sobre la totalitat de les accions del Banc Sabadell, segons ha informat l’entitat basca en una informació rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La llum verda del regulador europeu era un “pas necessari” per avançar en el procés, però en cap cas implica que l’OPA hagi de produir-se. L’operació continua subjecta a l’obtenció de l’autorització de la CNMV, a l’acceptació dels accionistes de l’entitat catalana –fins a representar la majoria del capital social– i a l’aprovació de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

En aquesta línia, des de l’entitat presidida per Josep Oliu detallen que “a l’hora d’emetre la seva opinió, el BCE considera criteris com la solvència del potencial comprador. La seva anàlisi no entra en aspectes clau com aquells relacionats amb la competència en el sector bancari espanyol, el suport a les pimes o qüestions fonamentals sobre el valor de la proposta per als accionistes”. Alhora, reiteren que creuen que la transacció és perjudicial per a l’accés de les pimes al sector bancari i per als accionistes del Sabadell. “El procés continua sent llarg i complex, i els accionistes del Banc no necessiten prendre cap decisió en aquest moment”, afegeixen.

Per la seva part, el president del BBVA, Carlos Torres, ha assenyalat que el vistiplau del BCE suposa “una nova fita molt rellevant, la qua, a més, subratlla la solidesa i solvència d’aquest projecte”.

El BCE dona el vistiplau a l’OPA del BBVA sobre el Banc Sabadell
To Top