Diners

Kreios Space capta 2,3 milions d’euros

El finançament permetrà a l’empresa emergent, fundada per diversos exalumnes de l’Eseiaat, avançar en el desenvolupament i la validació del seu motor de propulsió elèctrica per a satèl·lits

L’empresa emergent Kreios Space, fundada per diversos estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (Eseiaat) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) en el marc del programa Emprèn UPC, ha tancat una ronda de finançament “pre-seed” per valor de 2,3 milions d’euros entre capital privat i públic.

La part d’inversió privada ha comptat amb la participació dels fons d’inversió Grow Venture Partners, XesGalicia, i SpaceQuest Ventures, el “family office” Tasivia Global, i una exitosa campanya de micromecenatge a través de Startupxplore, que es va tancar en temps rècord minuts després del seu llançament. Kreios Space també ha rebut suport d’ENISA (Empresa Nacional de Innovación SA) mitjançant un préstec, i del CDTI (Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación) a través de la subvenció Neotec 2023.

En un comunicat, la mateixa “start-up”, amb domicili social a Igualada i oficines a l’Eseiaat, explica que aquesta important injecció de capital els permetrà avançar en el desenvolupament i la validació del seu innovador motor de propulsió elèctrica ABEP per a satèl·lits, amb l’objectiu de ser la primera empresa a validar aquesta tecnologia en òrbita. Els fons s’utilitzaran principalment per a proves de laboratori de la tecnologia, la construcció de noves instal·lacions i l’ampliació del seu equip, cosa que permetrà a la companyia accelerar la seva missió de revolucionar el sector espacial.

Fundada l’any 2021 per Adrián Senar, Jan Mataró, Francisco Boira, Adrià Barceló, Max Amer i Francisco Bosch, sis enginyers aeroespacials que es van conèixer a l’Eseiaat, Kreios Space està centrada en el desenvolupament del propulsor ABEP per a satèl·lits, un motor totalment elèctric i sostenible, ja que només utilitza l’energia solar i l’aire atmosfèric com a propulsor. El seu principal avantatge és que és l’única tecnologia que permet que els satèl·lits orbitin durant llargs períodes en òrbites terrestres molt baixes (VLEO – per sota dels 350 km d’altitud).

“Aquesta ronda de finançament marca una fita important per a Kreios Space. Comptar amb el suport dels fons experimentats que han participat en aquesta ronda ens omple d’orgull, i també és un indicador que anem pel bon camí”, apunta Adrián Senar, CEO de Kreios Space. “Amb aquest finançament, estem un pas més a prop de portar al mercat la nostra revolucionària tecnologia de propulsió, contribuint a una nova era en la indústria dels satèl·lits, l’era de l’òrbita terrestre molt baixa”, diu.

To Top