Diners

Kern Pharma augmenta les vendes un 15,7% el 2023

La farmacèutica de Terrassa va assolir una facturació de 331 milions d’euros, impulsada pel creixement a nivell internacional, que ja suposa un 24% del volum de negoci

Raúl Díaz-Varela, president de Kern Pharma i vicepresident executiu del Grup Indukern / Nebridi Aróztegui

Kern Pharma va tancar l’exercici 2023 amb un destacat augment de les seves vendes, que van créixer a doble dígit. La farmacèutica terrassenca va assolir l’any passat una facturació de 331 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment d’un 15,7% respecte de l’any anterior. I és que el 2022 el volum de negoci de l’empresa, centrada en salut humana, havia estat de 286 milions d’euros. Així s’indica en la memòria anual del Grup Indukern, de qui forma part Kern Pharma.

Segons es detalla en l’informe, que fa referència a les xifres consolidades de Kern Pharma S.L. i les seves societats dependents, tres quartes parts de les vendes de la farmacèutica van correspondre al mercat nacional. Van ser, en concret, un 76% del total.

Ara bé, les vendes internacionals de la companyia, que enguany compleix 25 anys, van créixer i van augmentar el seu pes sobre el global, passant del 21% del 2022 al 24% del 2023.

En aquesta línia, el president de Kern Pharma, Raúl Díaz-Varela, destaca que “una de les millors notícies de l’any ha estat el creixement a nivell internacional, amb molta més demanda de nous formats innovadors com l’‘stick pack’. Per a això, hem invertit en una nova línia de producció d’aquest format amb l’objectiu de continuar adaptant-nos a les necessitats del mercat i donar resposta a les tendències actuals”. “També cal destacar la fita dels 15 milions de vials de Remifentanilo venuts al Japó, fruit de l’acord amb Reig Jofre”, afegeix el també vicepresident executiu del Grup Indukern i CEO de Calier, l’altra empresa del grup, especialitzada en salut animal.

L’autocura creix

Per línies de negoci, la de fàrmacs genèrics i ètics (on Kern Pharma és una de les companyies líders a Espanya) va ser la més important, amb un 58% de la facturació, seguida de la de biosimilars, amb un 20%. La tercera, amb un 14%, va ser la línia “Consumer”, “una de les que més ha crescut a causa de la tendència cada vegada major per l’autocura i el benestar”, explica Díaz-Varela, que indica que han ampliat aquesta línia amb nous llançaments.

“Els resultats de l’exercici 2023 han estat positius, completant la recuperació després del gran impacte que van significar els increments de subministraments el 2022. Hem continuat forts en vendes, com sempre ens hem caracteritzat, però centrant-nos també en el marge”, assenyala Díaz-Varela.

Les inversions de la companyia es van reduir dels 13 milions d’euros del 2022 als 8,7 milions d’euros el 2023.

Per la seva banda, la plantilla de Kern Pharma va augmentar l’any passat. El 2022 es comptaven 903 persones, un 58% de les quals eren dones. El 2023 els treballadors van arribar a la xifra de 941 i el percentatge de dones, al 59%.

La facturació de tot el Grup Indukern va ser el 2023 de 403 milions d’euros, pels 355 milions del 2022. Les vendes de Calier, l’altra empresa del grup, van passar de 67 a 71 milions d’euros.

“Vam caure aquí per accident, però l’aposta per Terrassa és inamovible”

To Top