Diners

La prima per als accionistes del Banc Sabadell es reduiria al 6%

La bona marxa de l’entitat reforça el seu camí en solitari. Avui el valor implícit de l’acció se situaria a 2,03 euros

Una oficina del Banc Sabadell a Terrassa / alberto tallón

El 30 d’abril, ara fa dos mesos i mig, el BBVA presentava una proposta amb l’objectiu d’absorbir i, per tant, diluir el Banc Sabadell. Una oferta rebutjada pel consell d’administració de l’entitat presidida pel banquer sabadellenc Josep Oliu, que incloïa una acció de nova emissió del banc madrileny per 4,83 de les del Banc Sabadell, la qual cosa suposava una prima del 30% respecte al valor de tancament del dia anterior, el 29 d’abril.

En aquell moment, l’acció del Banc Sabadell es valorava a 1,73 euros i la del BBVA, a 10,90 euros.

Dos mesos i mig després, el valor de l’acció del Banc Sabadell ha crescut més d’un 10%, passant dels 1,73 a 1,92 euros, al tancament d’aquest dilluns, mentre que l’acció del banc madrileny ha caigut un 10%, dels 10,90 als 9,81 euros.

En aquest context, la prima del 30% que oferia el BBVA als accionistes del Sabadell, a un preu implícit per acció de 2,25  euros, cauria fins al 6% i el valor implícit de l’acció se situaria a 2,03 euros, reduint a mínims un hipotètic benefici per part de l’accionista en cas d’acceptació de l’OPA hostil.

En els darrers sis mesos, el valor de l’acció del Banc Sabadell ha crescut tenint en compte en quin moment es troba l’acció del banc: en els darrers sis mesos l’increment del seu valor ha estat superior al 65%, passant dels 1,15 euros, als 1,91, mentre que el comportament de l’acció del banc madrileny ha crescut per sota el 20% en el mateix període.

La prima per als accionistes del Banc Sabadell es reduiria al 6%
To Top