Diners

Vytrus augmenta un 28% les vendes i obté un ebitda d’1 milió el primer semestre

La biotecnològica de Terrassa supera els 4,3 milions de facturació interanual

Òscar Expósito i Albert Jané, fundadors i consellers delegats de Vytrus

L’empresa terrassenca Vytrus Biotech ha tancat el primer semestre d’aquest 2024 amb un ebitda de gairebé 1 milió d’euros (982.395), el que suposa un increment d’un 38% respecte del mateix període del 2023. Les vendes de la firma, especialitzada en ingredients actius derivats de cèl·lules mare vegetals per a la indústria cosmètica, han experimentat un creixement global d’un 28%, superant els 2,5 milions d’euros, i la companyia ha sobrepassat els 4,3 milions d’euros de facturació interanual.

Així n’ha informat aquest dimarts la biotecnològica en un avançament de resultats no auditat en què detalla que el major volum de vendes està liderat per la recuperació dels mercats dels Estats Units i Europa en aquest inici d’exercici (+26%). De la mateixa manera, l’àrea de Llatinoamèrica va incrementar les vendes un 82% impulsada en gran part per l’entrada de Brasil en una de les empreses client top del sector. La zona Àsia-Pacífic es va sumar a la tendència alcista estable amb un creixement d’un 20%.

Així, el creixement del primer semestre ha impulsat les vendes interanuals (les dels últims 12 mesos) de la biotecnològica egarenca, que ha assolit els 4,3 milions d’euros per primera vegada en la seva història. Les aplicacions solars, per a pells sensibles i capil·lars han estat les principals responsables del creixement en tots els mercats, assenyala Vytrus en un comunicat.

Els costos d’explotació es van incrementar un 10% el primer semestre, molt per sota de l’augment de les vendes de l’empresa, que espera assolir els 12 milions d’euros en vendes i els 5 milions d’ebitda el 2027, d’acord amb el seu pla estratègic.

Ronda de capital

Vytrus va tancar el mes de maig passat una ronda de capital de 2,3 milions d’euros, entre ampliació de capital i venda d’accions, en la qual va incrementar i va renovar part del seu accionariat.

Una part dels fons, 1,2 milions d’euros, es van captar mitjançant l’ampliació de capital liderada per Boyser, “family office” vinculat a una de les famílies fundadores de Fluidra, i en la qual també van participar accionistes minoritaris.

L’ampliació de capital es destinarà íntegrament a finançar l’expansió de la companyia, principalment focalitzant-se en les
operacions inorgàniques i la introducció de noves tecnologies.

Vytrus també va donar entrada en el seu accionariat a diversos inversors institucionals que ostenten conjuntament al voltant del 5% del capital. Les operacions es van executar mitjançant compravendes d’accions en el mercat de blocs per un import pròxim als 1,1 milions d’euros realitzades al mateix preu que l’ampliació de capital.

21 productes al mercat

A l’abril de 2024, Vytrus va llançar un nou producte propi al mercat, Baolift, un ingredient actiu biotecnològic basat en cèl·lules mare del mil·lenari baobab, arbre d’origen africà. Es tracta d’un actiu 100% natural que activa els mecanismes moleculars de l’exercici en la pell “per primera vegada en cosmètica, millorant el to muscular i de la pell i aconseguint un efecte ‘lífting'”, assegura la companyia.

Baolift es va classificar entre els finalistes als Innovation Awards de in-cosmetics Global 2024 i és també finalista als premis d’innovació en in-cosmetics Korea 2024, que tindrà lloc a Corea del Sud entre el 24 i 26 de juliol.

En paral·lel, Vytrus ha iniciat la comercialització d’un producte en exclusiva per a tercers, sumant d’aquesta manera un total de 21 productes en el mercat.

To Top