Diners

Premis que mariden l’experiència i la nova emprenedoria

La Cambra de Comerç de Terrassa celebra aquest dijous l’acte de lliurament dels Premis Cambra 2024. L’esdeveniment recupera el format de banquet. Carme Ruscalleda oferirà un menú basat en l’essència de cadascun dels reconeixements

L’acte se celebra a la Masia La Tartana, que ja va acollir l’edició del 2017 / Nebridi Aróztegui

Reconèixer la tasca de les empreses a les quals representa i serveix. Companyies amb una llarga trajectòria o que tot just arrenquen. Firmes que destaquen en els seus sectors i municipis, que són innovadores, que aposten per la sostenibilitat i que tenen vocació internacional. Negocis que són referents i que amb els seus projectes contribueixen a enfortir el múscul empresarial de la demarcació de Terrassa. Això és el que farà aquest dijous al migdia la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, que organitza una nova edició dels seus guardons anuals.

Els Premis Cambra 2024 se celebraran en un entorn natural, com és el parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, concretament a la Masia La Tartana, en un acte adreçat a l’empresariat de la demarcació de la Cambra.

Si el 2022, la corporació terrassenca va apostar per una obra de teatre reivindicativa tot denunciant els retards de la B-40, l’any passat els premis es van donar en el marc d’una jornada que va servir per presentar la renovació de la seu de l’entitat i per reflexionar sobre el món de l’empresa amb diversos ponents de primera línia i un espectacle final. Enguany, la fórmula serà ben diferent. Aquesta nova edició dels Premis Cambra recupera el format de banquet, en el marc d’un dinar maridat, dissenyat, dirigit i presentat per la reconeguda xef Carme Ruscalleda.

Un àpat inspirat en els guardons

L’esdeveniment es desenvoluparà intercalant els diferents maridatges del dinar amb el lliurament de les distincions. De fet, cada guardó estarà relacionat amb un dels plats que els assistents (unes 350 persones) degustaran durant un acte en què es reconeixerà a les empreses destacades en internacionalització, innovació, sostenibilitat i millor iniciativa emprenedora. Com és tradició, es lliurarà també un guardó a la trajectòria empresarial. Enguany, a més, s’entregarà un escut d’or.

La xef Carme Ruscalleda / Alberto Tallón

El premi a la internacionalització és per a Malltex, firma terrassenca creada l’any 1927 i dedicada a la confecció de roba de ballet i patinatge. La companyia tèxtil té una llarga experiència en exportació i, actualment, els seus principals destins són Alemanya, Regne Unit, França, Suècia, Dinamarca, Suïssa, Xina, Corea, Estats Units, Canadà i Japó.

Una altra empresa egarenca del sector, Crevin, fundada el 1976 i especialitzada en el disseny i producció de teixits per entapissar mobiliari rebrà el reconeixement a la sostenibilitat, un aspecte que la companyia aplica tant en la fabricació com en l’elecció de materials. I és que reutilitza residus tèxtils, en recicla per a fabricar forros i aprofita restes d’estoc per a l’elaboració de nous productes, entre moltes altres mesures.

El guardó a la innovació el rebrà Circutor, nascuda l’any 1974 a Terrassa i que ja fa temps que té la seu a Viladecavalls. La firma, dedicada al disseny, fabricació i comercialització de productes per a l’eficiència energètica, compta amb 53 enginyers en l’àmbit de la recerca, l’organització i el desenvolupament. A més, disposa d’un laboratori equipat en metrologia i en equips per dur a terme tots els tests normatius, cosa que els permet, ja durant el desenvolupament, adequar els dissenys a l’àmplia normativa present a tots els països.

Abans de l’entrega d’aquests tres premis, els assistents a l’acte escolliran, mitjançant votació telemàtica in situ, el guanyador a la millor iniciativa emprenedora, una categoria dirigida a empreses emergents i a noves iniciatives empresarials que els Premis Cambra incorporen per segona edició consecutiva. Els tres projectes finalistes són els de Clarity Stethoscope SL (liderat per Inés Alejandra Betancourt Torres i Jacqueline Torres, dins de l’àmbit del disseny de dispositius mèdics); Polarimetrics (liderat per Pau Santos Vives i Noel Rodrigo en el sector d’activitat de fabricació d’instruments d’òptica i equip fotogràfic) i Trisquel IA Wellness (liderat per Nerea González i Óscar Jiménez, en l’àmbit de la salut mental i tecnologia).

Durant l’esdeveniment no s’han previst parlaments institucionals com a tals i, pel que fa als guardonats, serà només una de les premiades qui dirigirà unes paraules en nom de tots. Aquesta responsabilitat recaurà en Núria Penina Anfruns. Rebrà el Premi Cambra a la Trajectòria Empresarial, l’únic reconeixement fora de concurs, decidit pel comitè executiu de l’entitat i ratificat per unanimitat pel ple, considerant la seva llarga etapa empresarial en el món del comerç, “amb una recurrent aposta per l’excel·lència tant del producte com del servei, inclosa l’arquitectura i disseny dels establiments, contribuint de manera notòria a la projecció i dignificació del comerç local”.

Qui rebrà les distincions?

Els premiats són una comerciant egarenca i dues empreses de Terrassa i una altra que també es va fundar a la ciutat, però que des de fa uns anys té seu a Viladecavalls.

Núria Penina – Trajectòria Empresarial

El 1969 va detectar una manca en el mercat d’articles i complements per a la cerimònia de senyora, posant en marxa un negoci de barrets. Avui Penina Grup, dedicat a la moda, té un total de sis botigues.

Malltex – Internacionalització

Dedicada a la confecció de roba de ballet i patinatge amb una llarga experiència en exportació. Els seus principals destins són diversos països europeus, nord-americans i asiàtics.

Circutor – Innovació

Especialitzada en el disseny, fabricació i comercialització de productes per a l’eficiència energètica. En l’àmbit de la recerca, l’organització i el desenvolupament té un equip de 53 enginyers.

Crevin – Sostenibilitat

Centrada en el disseny i producció de teixits per entapissar mobiliari. Reutilitza residus tèxtils, en recicla per fabricar forros i aprofita restes d’estoc per elaborar nous productes.

L’auditori decideix

Els assistents a l’acte determinaran, amb el seu vot, la guanyadora del reconeixement a la millor iniciativa emprenedora. Aquestes són les tres finalistes:

Clarity Stethoscope SL (Sant Cugat del Vallès)

El projecte consisteix en la transformació d’un mòbil en un estetoscopi per ser utilitzat directament al domicili per part de pacients amb malaltia respiratòria crònica o aguda. La solució permet l’avaluació instantània de l’usuari mitjançant una trucada convencional i l’enviament de l’enregistrament a personal sanitari. Tenen un prototip funcional validat.

Polarimetrics (Terrassa)

El producte de Polarimetrics és una càmera multiespectral intel·ligent. La innovació rau en la unitat de processament integrada al sensor, que permet processar dades en temps real. A més, el disseny està optimitzat per implementar estratègies d’IA. Inicialment, el producte s’optimitza per ser acoblat en drons per agricultura de precisió.

Trisquel IA Wellness (Terrassa)

L’app de Trisquel IA Wellness integra la IA per prevenir i tractar problemes psicològics mitjançant l’anàlisi de patrons de comportament. A més, proposa tests a l’usuari per contrastar les dades tractades per part de l’algoritme amb les respostes del pacient L’aplicació es connecta als centres de salut.

Premis que mariden l’experiència i la nova emprenedoria
To Top