Després d’un mandat de cinc anys, Núria Betriu deixa la presidència del Club Cecot Internacionalització i passa el relleu a Ignasi Cusidó, actual conseller delegat de l’empresa Lamp. Betriu, que ha ocupat el càrrec des de l’1 de gener de 2019, continuarà aportant “la seva experiència i capacitat de lideratge” des de la seva posició de vicepresidenta en el comitè executiu de la Cecot, destaquen des de la patronal.
Ignasi Cusidó, qui va formar part del comitè de la patronal entre gener del 2016 i maig del 2024, ha estat vocal del Club d’Internacionalització des de l’1 de gener de 2008 i ara n’assumeix la presidència. Des de l’entitat empresarial ressalten que el terrassenc “aporta una àmplia experiència laboral en l’àmbit de la gestió d’empreses i en la internacionalització, així com un compromís ferm amb la sostenibilitat i la innovació per al futur del Club Cecot Internacionalització”.
Pel que fa als objectius durant el seu mandat, Cusidó ha destacat la seva intenció de redefinir i reactivar la junta directiva i fomentar la interacció entre el club i els socis de la Cecot. A nivell “més personal”, explica que vol establir tres eixos de treball específics per al club, tot i que encara els ha d’acabar de redefinir amb la junta: fomentar el “networking” i la mentoria, adaptar les empreses al nou entorn internacional i acompanyar-les en el procés d’internacionalització. El nou president considera fonamental aprofitar les experiències de les empreses exportadores per crear una xarxa de suport i compartir coneixements amb les empreses que estan començant en l’exportació. “Compartir coneixements entre empreses amb diferents nivells d’expertesa en l’exportació i fomentar la mentoria són línies de treball que impulsarem i intensificarem”, diu.
Com a nou president, Cusidó ha mostrat el seu compromís d’ajudar les empreses a “navegar pels reptes del proteccionisme creixent i altres barreres comercials, proporcionant eines i estratègies per mantenir i expandir la seva presència internacional” i oferir serveis que permetin “externalitzar funcions crítiques com la de l”export manager’ per a les empreses petites i mitjanes, i animar les empreses exportadores a fer el salt cap a la internacionalització plena amb implantacions locals”.
Cusidó considera que els entorns econòmics i polítics canviants, caracteritzats per la volatilitat, la incertesa, la complexitat i l’ambigüitat, “requereixen una gran creativitat i resiliència per adaptar-se i prosperar”, però recorda que “també és necessari tenir en compte que la internacionalització és un procés a llarg termini que necessita paciència, ja que els resultats no són immediats i requereix inversions contínues”. Pel nou president del Club, la diversificació de mercats és essencial per reduir el risc, “però això implica estar preparat per ajustar-se a les fluctuacions”.