Diners

La inserció laboral dels graduats en FP superior arriba al 68% a Terrassa

La Cambra de Comerç destaca que la dada de la seva demarcació, un 67%, és lleugerament superior a la mitjana catalana

La família professional que van registrar un major índex d’inserció l'any passat a la demarcació de la Cambra va ser Química, amb un 90% / Alberto Tallón

El nivell d’inserció laboral dels graduats en cicles formatius de grau superior a l’àmbit territorial de la Cambra de Comerç de Terrassa es va situar l’any 2023 en el 67% i a Terrassa, en el 68%, dos índex lleugerament superiors a la mitjana registrada en el conjunt de Catalunya, amb un 66,17%. Així ho destaca la corporació terrassenca, que es basa en la suma de les dades de graduats en un grau superior que treballen o estudien i treballen en el moment de l’enquesta de l’informe “Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals 2023”, del Consell General de Cambres i el Departament d’Educació.

Els resultats per a l’àmbit territorial de la Cambra de Terrassa responen a una mostra de 532 persones enquestades, graduades en cicles superiors de Formació Professional i segons els resultats d’aquesta enquesta, les famílies professionals que van registrar un major índex d’inserció van ser l’any passat Química, amb un 90%, seguida de Disseny d’Interiors, amb un 82%. Les altres especialitats amb major inserció van ser Transport i Manteniment de vehicles (80%), Imatge i so (78%), Hoteleria i Turisme (75%), i Sanitat i Electricitat (ambdues 72%).

Les dades sobre la demarcació territorial analitzades pels serveis de Formació Empresarial i Projectes de Formació de la Cambra de Terrassa fan també una aproximació més detallada dels municipis de Terrassa, Rubí i Sant Cugat. Així doncs, a Terrassa, amb una mostra de 352 persones graduades enquestades i una inserció laboral d’un 68%, l’especialitat que registrava una major ocupació va ser Laboratori d’Anàlisi i de Control de Qualitat, amb un 92% d’inserció. La segueixen les especialitats d’Higiene Bucodental (91%); Imatge pel Diagnòstic i Medicina Nuclear (79%); Documentació i Administració Sanitària (75%); i Educació Infantil (71%).

En canvi, en el municipi de Rubí, amb un total de 92 enquestats i una inserció laboral mitjana d’un 66%, les famílies professionals capdavanteres, durant el darrer exercici, van ser Automatització i Robòtica Industrial (75%), Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (70%) i Educació Infantil (50%).

Pel que fa a Sant Cugat del Vallès, amb una mostra de 88 estudiants i un índex d’inserció laboral del 64%, les especialitats que van registrar majors nivells d’ocupació van ser Màrqueting i Publicitat, amb un 78%, i Educació Infantil, amb un 70%.

La inserció laboral dels graduats en FP superior arriba al 68% a Terrassa
To Top