Diners

La Cecot reclama “coratge” al Parlament per desenvolupar les “grans reformes pendents”

La patronal demana també agilitar el temps de pactes per governar

El president de la Cecot, Xavier Panés / Nebridi Aróztegui

Amb la constitució, aquest dilluns, del  Parlament de Catalunya que dona peu a la seva quinzena legislatura, la Cecot insisteix a reclamar acords entre les forces polítiques per tal d’assolir estabilitat en el Govern i poder desenvolupar reformes pendents i impulsar noves propostes “que trenquin amb l’immobilisme i permetin avançar l’economia productiva”. La patronal amb seu a Terrassa reclama als partits que arribin a acords i “un consens polític per resoldre, des de la política, les reformes estructurals pendents al país; des de les infraestructures, passant per la sanitat, l’ensenyament o l’administració pública“, com darrerament ha insistit l’entitat.

La Cecot assegura celebrar que s’hagi constituït el Parlament i felicita el nou president, el terrassenc Josep Rull, a qui li desitja “èxits i encerts” en la seva responsabilitat institucional. Alhora, agraeix la tasca desenvolupada per l’anterior presidenta, Anna Erra i avisa que “caldrà apostar per la cultura del diàleg per tal d’aprofundir en les reformes econòmiques que necessita Catalunya, reforçar la creació d’ocupació, reimpulsar la indústria, impulsar infraestructures o millorar l’ensenyament i la sanitat, entre molts altres temes pendents i que són urgents”. Així ho exposa el president de la patronal, Xavier Panés, qui també considera que “cal agilitar el temps de pactes per governar” i espera que aquests pactes “retornin l’estabilitat política i institucional al país”.

“L’empresariat necessita un Govern cohesionat que mantingui criteris, que treballi amb previsió i que s’avanci a les situacions”, exposa Panés. En aquest sentit, la Cecot torna a demanar “coratge polític” al nou Govern i als partits que conformaran l’arc parlamentari “per tirar endavant reformes, realitzant els acords necessaris i cercant el màxim consens per tal de dur-les a terme amb èxit, beneficiant el desenvolupament econòmic i empresarial, tot tenint present la cohesió social com una peça fonamental i necessària per enfortir la nostra societat del benestar”. I els insta a fer-ho conjuntament amb les organitzacions de representació empresarial.

“Els representants empresarials, ja ho hem manifestat moltes vegades, volem ser agent actiu en la definició dels pactes”, diu Panés. Així, des de la Cecot s’insistirà a formar part en les reflexions i plantejaments de país que tinguin a veure amb àmbits empresarials, expliquen.

“La desafecció política demostrada amb la baixa participació en les urnes hauria de servir de toc d’alerta a les formacions polítiques i a les institucions catalanes –destaca Panés– perquè l’allunyament de la ciutadania en aspectes cabdals com la governança del país, però també en àmbits importants com l’educació, la cultura o l’associacionisme en general, acabaran convergint en la manca d’una societat civil mobilitzada i implicada que, sovint, suposa el contrapunt als Governs perquè els aporta informació des d’un punt de vista diferent i complementari, que pot millorar els seus processos de decisió”.

To Top