Diners

Reempresa amplia el seu àmbit de cobertura a la demarcació de Barcelona

El programa de compravenda de pimes impulsat per la Cecot renova el seu conveni de col·laboració amb la Diputació de Barcelona. El límit de població de les localitats incloses a Reempresa Municipis Petits passa de 15.000 a 20.000 habitants i Reempresa Establiments Comercials Municipals incorpora bars d’instal·lacions esportives

Olga Serra, Oriol Alba i Laura Sallent, en la presentació de la renovació del conveni / Nebridi Aróztegui

L’àmbit d’abast del programa Reempresa a la demarcació de Barcelona augmenta enguany. La Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona i la Cecot han signat aquest dilluns la renovació del seu conveni de col·laboració per als pròxims dos anys amb la presentació de dues novetats destacades. L’acord, que se centra en mercats municipals, municipis petits i establiments comercials de titularitat municipal incorporarà a partir d’ara establiments d’hostaleria d’equipaments esportius municipals. A més, el programa Reempresa Municipis Petits, que fins ara es duia a terme en municipis de menys de 15.000 habitants, canvia aquest llindar i arribarà a localitats de fins a 20.000 habitants.

La primera novetat es durà a terme mitjançant una prova pilot “amb l’objectiu de garantir l’ocupació o el relleu en els bars de piscines o instal·lacions esportives municipals”, ha explicat Olga Serra, diputada delegada de Comerç i Consum de la Diputació de Barcelona. La segona “assegura la presència del programa a totes les comarques de la demarcació de Barcelona”, ha assenyalat.

Serra ha destacat que el sector del comerç dona feina a mig milió de persones a la demarcació de Barcelona i ha manifestat que “és un sector prou estratègic pel qual hem de seguir apostant des de totes les administracions i que hem de cuidar i fer créixer”. “El comerç és molt important als nostres municipis; no només per la capacitat de generar riquesa sinó també per la capacitat de teixir vincles i crear cohesió social”, ha afegit.

“La renovació d’aquest conveni és l’evidència més palpable dels èxits de Reempresa i del bon funcionament del programa”, ha exposat, per la seva banda, el secretari general de la Cecot, Oriol Alba. Alba ha recordat que aquest programa de compravenda de pimes es va posar en marxa el 2011 i que des del 2017 la patronal compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i ha assegurat que “un dels elements claus que explica aquest llarg recorregut i aquest èxit és la col·laboració publicoprivada“.

Segons ha indicat Laura Sallent, directora de Reempresa, des del 2011 s’han atès 11.018 empreses en cessió i 19.805 projectes de reemprenedoria arreu de Catalunya. Hi ha hagut 4.670 reempreses d’èxit, és a dir, compravendes, que han generat una inversió induïda de 237,2 milions d’euros i han salvaguardat 13.083 llocs de treball. La taxa de supervivència de les empreses venudes a través d’aquesta iniciativa és d’un 87%, ha indicat Sallent. Restauració, alimentació i supermercats i bars i cafeteries són les tres activitats amb més compravenda d’empreses i la jubilació el principal motiu de venda.

Pel que fa a Reempresa Mercats Municipals, en marxa des del 2017, s’han atès 435 parades buides o que buscaven relleu i s’han assolit 107 reempreses d’èxit, amb 1,7 milions d’euros d’inversió induïda. S’ha evitat la pèrdua de 195 llocs de treball.

Un altre dels programes amb col·laboració amb la Diputació, Reempresa Municipis Petits, creat l’any 2020, ha aconseguit 155 transmissions de 309 empreses ateses, amb 385 llocs de treball salvaguardats i 8,1 milions d’euros d’inversió induïda.

Per la seva banda, Reempresa Establiments Comercials Municipals ha incorporat 15 establiments des del 2022 i ha aconseguit sis transmissions.

To Top