Diners

Cinc socis de l’AEI Tèxtils obtenen 245.000 euros per a innovació

En la primera convocatòria Develop del projecte europeu In Transit

Els membres del consorci del projecte In Transit

Cinc socis de l’AEI Tèxtils, el clúster català de materials tèxtils avançats, amb seu a Terrassa, han estat seleccionats per rebre finançament en la primera convocatòria d’ajuts Develop del projecte europeu In Transit, que té com a objectiu promoure la innovació en els sectors tèxtil, aeroespacial i construcció. Es tracta d’Incabo, Hilaturas Arnau, Tèxtil Torné, Technitiger i Texfire, que han obtingut uns ajuts concedits per valor total de 245.000 euros per a diversos projectes d’innovació.

En la convocatòria hi van concórrer 144 propostes. Van participar-hi 197 pimes, en projectes individuals o consorciats, i s’han seleccionat els 21 millors projectes (de 30 pimes) per rebre ajuts de 49.000 euros per pime.

L’Estat espanyol ha estat el país amb més pimes finançades (11), seguit de Grècia (3). En la convocatòria, InTransit (finançat per la Unió Europea) ha adjudicat un total d’1,47 milions d’euros.

El consocrci d’InTransit, liderat per l’Asociación de Empresarios Textiles de la Comunidad Valenciana (ATEVAL), està format per deu socis, incloent-hi CSS (Eslovènia), Corallia (Grècia), CTA (Espanya), TUS (Irlanda), Polimi (Itàlia), SPG (Àustria), IRT Jules Verne (França) i Produtech (Portugal), a més de l’AEI Tèxtils. Té com a objectiu promoure la resiliència de les pimes dels sectors tèxtil, aeroespacial i de la construcció transformant-los en més verds i digitals amb un mecanisme de suport mixt que inclou suport en l’avaluació individual, suport financer i assessorament per garantir-ne la consolidació i la sostenibilitat.

La primera convocatòria d’In Transit, de tipus Innovat (suport d’acceleració de la transició verda mitjançant “coaching” i serveis individuals i col·lectius), ja va donar suport per a l’acceleració de la transició verda mitjançant serveis de “coaching” a quatre socis de l’AEI Tèxtils.

To Top