Diners

2,3 milions d’euros de capital per a Vytrus Biotech

La biotècnica tanca una ronda de capital amb nous inversors institucionals. Els fons captats es destinaran íntegrament a finançar l’expansió de la companyia

L’empresa terrassenca Vytrus Biotech ha aconseguit tancar una ronda de capital de 2,3 milions d’euros, entre ampliació de capital i venda d’accions, amb les que ha aconseguit incrementar i renovar part del seu accionariat. La companyia biotecnològica, fundada el 2009 com a empresa derivada de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, basa la seva activitat en la tecnologia de cultiu de cèl·lules mare vegetals per desenvolupar, produir i comercialitzar principis actius vegetals d’alt valor afegit per a usos cosmètics i farmacèutics.

Nous accionistes

Els fons captats en l’ampliació de capital es destinaran íntegrament a finançar l’expansió de la companyia. Una de les principals prioritats són les operacions inorgàniques i la introducció de noves tecnologies. Una gran part de la recaptació, concretament 1,2 milions d’euros, s’han aconseguit gràcies a l’ampliació liderada per Boyser, una plataforma d’inversió vinculada a una de les famílies fundadores de Fluidra i en la que també han participat accionistes minoritaris. El preu de l’ampliació de capital es va establir en 2,37 euros per acció. Amb això, Vytrus ha reforçat el seu pool d’accionistes, amb l’objectiu d’aconseguir l’expansió prevista en el Pla Estratègic fins al 2027. Després de la ronda de finançament, els fundadors de la biotecnològica, Albert Jané i Òscar Expósito, mantenen conjuntament el 34% del capital. Per la seva part, Zamit capital, que es va incorporar el 2021, ha incrementat la seva participació fins al 8,5%, seguit de Boyser amb un 6,5%. Julia Patrimoni, del grup Perfumerías Julia, també s’ha sumat a la ronda de finançament i manté la seva participació en el 5,4%. Vytrus també ha donat entrada en el seu accionariat a diferents inversors institucionals que comptaran conjuntament amb aproximadament el 5% del capital.

Un fort creixement

Vytrus va experimentar un creixement global del 32% de les vendes durant el primer trimestre del 2024. Per primer cop, les vendes interanuals de la companyia han superat els 4 milions d’euros, unes dades molt positives que impulsen les previsió de la biotecnològica, que espera multiplicar per 3 les seves vendes, arribant fins als 12 milions d’euros. La companyia preveu un creixement orgànic i inorgànic, i estima que el 60% dels ingressos en 2027 provindran el negoci actual de les cèl·lules mare vegetals i el 40% restant estarà relacionat amb les noves tecnologies incorporades i les adquisicions realitzades. La visió sostenible del negoci continua esdevenint imprescindible: per cada quilo d’ingredient venut, la companyia és capaç d’estalviar un 97% en el consum d’aigua amb respecte els seus competidors.

To Top