L’empresa navarresa Norangoiz, que ocupa la presidència del consell d’administració del grup de mobles i decoració artesana Hannun, i el representant de la companyia valenciana Dolger Kirchen en el consell d’administració de la firma vallesana, José Sixto de la Iglesia, han adquirit més de 500.000 accions de la companyia per un valor de 125.000 euros.
Segons una comunicació de Hannun a Borses i Mercats d’Espanya (BME) sobre subscripció d’accions en l’ampliació de capital duta a terme, Norangoiz ha adquirit 200.212 títols a un preu unitari de 0,25 euros, i de la Iglesia, 300.000, pel mateix preu unitari. Així, Norangoiz ha invertit més de 50.000 euros i de la Iglesia, 75.000, en una operació registrada en ambdós casos el divendres 10 de maig.
De la Iglesia va ser nomenat nou membre del consell d’administració de Hannun a finals del 2022, com a representant de Dolger Kirchen. Aleshores també es va incorporar al consell Sixto Jimenez, com a representant de Norangoiz. La firma ampliava d’aquesta manera el nombre de membres del seu consell d’administració de set a nou. Més tard, el febrer d’aquest any, Sixto Jimenez va ser designat president del grup.
El grup vallesà, nascut a cavall entre Matadepera i Terrassa i avui amb seu a Castellar del Vallès, té un 45% del seu mercat fora de l’Estat espanyol i va tancar el 2023 registrant unes pèrdues netes atribuïdes de 3,6 milions d’euros, aconseguint reduir un 38% els números vermells de 5,8 milions d’euros del 2022. La firma va registrar unes vendes netes de 6,9 milions d’euros el 2023, un 10% més, incorporant l’activitat d’Artesta, firma barcelonina de decoració que Hannun va adquirir a finals del 2022 i que el 2023 va contribuir al grup amb 1,4 milions d’euros.
A mitjans d’abril l’empresa ubicada a Castellar del Vallès va anunciar que havia captat 2,3 milions d’euros, finalitzant amb èxit l’ampliació de capital anunciada el febrer. Aquells que ja eren accionistes van ser responsables d’un 40% (1 milió d’euros) d’aquesta ampliació. Empreses del sector industrial com Frenos Iruña o MTorres van participar també d’aquesta ampliació, aconseguint un 6,8% i un 3,4%, respectivament, de les accions.
L’operació es va dur a terme per suportar el pla de negoci i potenciar el seu creixement i rendibilitat, van assegurar des de l’empresa. Segons el pla de negoci de Hannun, es preveu que la societat acabi el 2024 amb vendes netes superiors als 10 milions d’euros.