Diners

Cirsa contracta tres bancs d’inversió per estudiar la seva sortida a borsa

La multinacional de Terrassa ha fitxat Deutsche Bank, Barclays i Morgan Stanley per valorar l’operació, que dependrà de les condicions de mercat, les valoracions dels bancs i la reacció dels inversors. El grup aspiraria, com a molt d’hora, a la finestra de finals d’any, tot i que el 2025 seria una data més provable

La seu de la multinacional a la carretera de Castellar / Lluís Clotet

La companyia terrassenca Cirsa ha contractat els bancs d’inversió Deutsche Bank, Barclays i Morgan Stanley per estudiar la seva sortida a la borsa espanyola. Ho ha avançat aquest dimecres Expansión i poc després així ho han confirmat a Diari de Terrassa fonts de la multinacional del sector del joc i l’oci.

Des del grup admeten que és un pas “important”, però insisteixen que és només “un pas més” d’un full de ruta a llarg termini i que “no hi ha data” fixada per sortir al parquet. “Això és un pas més per estar millor preparats quan arribi el moment. No estarem encara preparats ni demà ni demà passat, però és un pas més i un pas important. És un pas addicional a tots els altres”, diuen. “Cada cop estem millor preparats i les possibilitats milloren”, afegeixen.

Tot i això, les mateixes fonts apunten que la sortida a borsa és quelcom que Cirsa “sempre ha contemplat des de fa molts anys”, que la decisió no està presa i que fixar un calendari “dependrà de les condicions de mercat“. L’empresa no es planteja començar a cotitzar fins que els bancs contractats “ens donin valoracions que estiguin d’acord amb el que nosaltres creiem que val aquesta companyia i que reflecteixen el seu potencial real”. En aquest sentit, expliquen que les xifres que manejava la companyia fa temps i que segueix manejant estan per sobre dels 5.000 milions d’euros, però que tot dependrà molt del moment i de l’apetit inversor que hi hagi en un sector com el seu. Ara bé, l’esperança és que la valoració estigui per sobre d’aquesta xifra.

“No és immediat. És un procés llarg en què has de superar obstacles i barreres i t’has de preparar molt bé i no és ni menys de sis mesos ni més de 12”, insisteixen fonts del grup, que aspiraria, com a molt d’hora, a la finestra de finals d’any, tot i que el 2025 seria una data més factible.

Segons ha avançat Expansión, Cirsa es plantejaria accedir al parquet mitjançant una oferta pública de venda d’accions (OPV) adreçada exclusivament a inversors institucionals, però fonts de l’empresa consultades per Diari de Terrassa no ho confirmen. Corroboren que seria una col·locació institucional, però no precisen la fórmula. “Si és OPV, OPS i el format en concret no ho sap ningú encara”, exposen.

L’objectiu d’una empresa com Cirsa de sortir a borsa és la de “confirmar un pla estratègic i captar fons per invertir en el negoci”, expliquen fons consultades per aquest mitjà. La multinacional avui és propietat d’un fons d’inversió de Blackstone, a qui Manuel Lao va vendre la companyia l’any 2018, i convertir-se en una empresa cotitzada la “dotaria d’autonomia i llibertat per seguir invertint on més ens interessi”. “Despalanquejaríem una mica la companyia, que està una mica palanquejada, l’accionista principal sortiria de la propietat parcialment, no sabem ni quant ni quan… Però l’objectiu no seria altre que donar-li a Cirsa més galons per ser capaç de seguir progressar en aquest camí que hem començat fa temps de ser una empresa súper professional, multinacional, reputada i reconeguda”, precisen.

Cirsa va tancar el 2023 amb uns ingressos d’explotació de 1.991 milions d’euros, pels 1.741,2 milions del 2022, i un ebitda de 630 milions, un 14% més.

Cirsa contracta tres bancs d’inversió per estudiar la seva sortida a borsa
To Top