Diners

Pimec Vallès Occidental inaugura nova delegació al centre de Terrassa

L’objectiu del nou espai és incrementar la visibilitat i la presència de la patronal al municipi i a la comarca i donar respostes i serveis més propers als socis, expliquen des de l’entitat

El president de Pimec Vallès Occidental, Xavier Pujol, s'adreça als assistents a la inauguració / Alberto Tallón

Pimec Vallès Occidental compta des d’aquest dilluns amb una nova delegació a Terrassa. La patronal, que fins ara tenia una oficina d’atenció al soci en un espai cedit per l’Escac al Vapor Universitari, s’ha traslladat al número 22 del passeig del Vapor Gran, una ubicació més cèntrica i on disposa de més metres quadrats. Són uns 240, dividits en dues plantes que inclouen una sala de juntes, despatxos, una sala de visites i una aula de formació per dur a terme cursos, actes i trobades.

L’objectiu de les noves instal·lacions és, segons expliquen des de l’organització empresarial, incrementar la seva visibilitat i presència al municipi i a la comarca i “continuar defensant les pimes i les persones autònomes des de la proximitat“. “Ens cal més espai perquè creixem, tenim més socis, som més de 8.000 al Vallès Occidental i tenim unes necessitats d’espais per donar respostes i serveis més propers als nostres socis, individuals i col·lectius”, ha comentat Xavier Pujol, president de Pimec al territori, que ha indicat que a Sabadell ja tenien una seu “en què estem molt a gust i amb qui tenim una excel·lent relació, però calia reforçar la nostra aposta per a la quarta ciutat de Catalunya, potència econòmica i industrial, amb més de 5.000 empreses, només una vintena de les quals són grans empreses”.

En la mateixa línia, el president de Pimec, Antoni Cañete, ha recordat que un dels lemes amb els que es van presentar era l’activisme empresarial, entès com la crida a les empreses i empresaris perquè participin d’una forma activa allà on se’ls representa i se’ls defensa, i, en aquest sentit, s’ha congratulat que el creixement d’aquesta participació “hagi fet necessari i possible que avui inaugurem aquesta seu, aquesta delegació per poder donar resposta a tots ells”. Alhora, el líder patronal, que ha ressaltat que el 99,4% de les empreses del Vallès Occidental són pimes i que, per tant, “són motor de l’economia del territori”, ha aprofitat per demanar que es legisli “pensant primer amb els petits perquè prenent decisions en aquest sentit ens farem grans”.

Les noves instal·lacions de la patronal a Terrassa / Alberto Tallón

“Nosaltres perseguim que la micro pugui ser petita i la petita mitjana i la mitjana gran. No només no estem en contra de les grans sinó que tenim un problema de dimensió que hem de resoldre tots plegats”, ha dit Cañete. Una reivindicació que ha entomat la consellera de Territori, Ester Capella. “Cal legislar i gestionar les polítiques públiques pensant en la petita i mitjana empresa, i en els autònoms i l’economia social”, ha admès la republicana, qui ha assegurat que “compartim amb Pimec la necessitat de reforçar el creixement empresarial i la competitivitat en benefici del progrés social i econòmic del país”.

La presidenta del Parlament, Anna Erra, ha celebrat que en un moment en què es parla tant de revolució digital i intel·ligència artificial, Pimec hagi fet “una aposta per la proximitat, pel contacte personal, per un espai físic on la gent us pot trobar i els podeu donar resposta”. En paral·lel, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha valorat durant la seva intervenció “el pas endavant que avui fa Pimec, amb una nova delegació a Terrassa, que s’emmarca en la seva defensa activa dels interessos de les empreses associades a la ciutat i en la cooperació publicoprivada per la qual també aposta l’Ajuntament en les seves polítiques de promoció econòmica, empresarial i industrial”.

L’acte inaugural també ha comptat amb la intervenció del president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, que destacat que a la comarca hi ha 25.000 pimes, el 99,4% del conjunt de les empreses que hi ha assentades al Vallès Occidental; que aquestes donen feina a 236.000 persones assalariades, el 65% de totes les persones que en aquests moments estan assalariades a la nostra comarca; i que el 62% de la facturació de les empreses de la comarca correspon a petites i mitjanes empreses. “Aquestes dades demostren la necessitat de l’existència d’organitzacions com la vostra, com Pimec, i la necessitat de poder-vos estendre en el territori”, ha exposat el també alcalde de Castellar del Vallès, que assenyalat que “aquesta comarca sempre s’ha caracteritzat per ser capdavantera en el treball conjunt entre les administracions públiques i l’àmbit privat en el camp de la promoció i dinamització econòmica i les organitzacions empresarials hi heu tingut i teniu un paper cabdal”.

To Top