Diners

El Banc Sabadell confia consolidar el model de negoci enguany

Els directius del banc descarten una possible fusió i reivindiquen el seu camí en solitari. El president, Josep Oliu, reitera que la seu de l’entitat es mantindrà a Alacant

Vista general de la junta general d'accionistes

El Banc Sabadell va tancar el 2023 el “millor exercici de la seva història”, amb un benefici net atribuït rècord de 1.332 milions d’euros, un 55% més que l’any anterior, i els seus directius confien que el 2024 sigui l’any de la “consolidació del model de negoci”. Així ho ha afirmat aquest dimecres el president de l’entitat, Josep Oliu, durant una intervenció a la junta general d’accionistes celebrada a Alacant en què ha detallat l’objectiu d’assolir una rendibilitat superior a l’11,5% actual, “sustentat en un increment dels ingressos recurrents, una contenció dels costos i un bon comportament del cost del risc”.

En aquest sentit, el conseller delegat de l’entitat, César González-Bueno, ha assegurat que “la rendibilitat del banc continuarà millorant” aquest 2024. “Encarem el futur amb optimisme i confiança”, ha dit, alhora que ha assenyalat que la previsió és continuar augmentant la creació de valor per als accionistes. Preveu que el marge d’interessos “seguirà millorant, creixent a un dígit baix” i que es mantindrà l’impacte positiu sobre el rendiment del crèdit pels tipus d’interès, tot i que ha apuntat que serà menor que el 2023.

En la junta d’aquest dimecres, Oliu ha tornat a descartar una possible fusió amb una entitat tant espanyola com europea. “En aquests moments no contemplem res”, ha dit, a preguntes de representants d’Adicae, reforçant la idea traslladada dimarts en una trobada amb la premsa en què va indicar que el Banc Sabadell vol continuar amb els plans previstos i créixer en solitari.

De la mateixa manera, Oliu va explicar dimarts i ha reiterat dimecres que la seu de l’entitat es mantindrà a Alacant i no tornarà a Catalunya. El president ha explicat que el model actual del banc, amb seus a Alacant, Sant Cugat del Vallès i Madrid “funciona bé” per a les necessitats del banc. Oliu ha asseguret que l’entitat se sent molt ben acollida a Alacant i que el model actual permet tenir seus a la Comunitat Valenciana, Catalunya i la Comunitat de Madrid, que ha definit com a punts importants a nivell comercial.

Aquest dimecres la junta general ha donat llum verda, amb l’aprovació de tots els punts del dia, a la distribució d’un dividend de 0,03 euros per acció corresponent a l’exercici 2023 i la reducció de capital social de l’entitat per un import màxim de 340 milions d’euros mitjançant un programa de recompra d’accions per a la seva amortització.

To Top