Diners

Denuncien La Sirena a l’Agència Catalana de Consum

L’OCU considera que la companyia fundada fa més de 40 anys a Terrassa i amb domicili ara a Viladecavalls comercialitza un producte amb una descripció aparentment contradictòria

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha denunciat La Sirena davant de l’Agència Catalana de Consum per un etiquetatge que l’entitat considera “enganyós“. L’organització de consumidors lamenta que la companyia vallesana, fundada a Terrassa fa 40 anys i actualment amb domicili social a Viladecavalls, comercialitzi un producte 100% vegetal amb la descripció de “llom de tonyina vermella congelat”.

Es tracta de Current Tuna. L’OCU lamenta que la cadena de congelats hi incorpori una descripció que creuen que és confusa i, per tant, enganyosa per al consumidor perquè, “de la mateixa manera que s’indica que és un producte 100% vegetal, s’assenyala que es tracta de ‘llom de tonyina vermell‘, utilitzant una mida de lletra similar i destacant-ho amb un fons de color“.

L’entitat creu que això és motiu suficient per denunciar La Sirena davant l’Agència Catalana de Consum per etiquetatge enganyós. Al·lega que el reglament europeu i espanyol estableixen que la informació alimentària no ha d’induir a l’error sobre les característiques del producte, ni sobre la seva naturalesa, qualitats i composició.

Etiquetes “tramposes”

Arran d’aquest cas, l’OCU destaca que ha detectat un ús creixent  d’etiquetatges “confusos” o “enganyosos” en els aliments vegetals que imiten l’aspecte d’aliments animals i demana a les autoritats una normativa més exigent. L’organització assegura no estar en contra d’aquest tipus de productes, però davant la “creixent confusió entre els consumidors”, insta les autoritats a no permetre l’ús de noms que donin a entendre un origen animal com ara “tuna”, “chicken” o “lluç”. Demana que si apareix el nom de l’animal, aquest vagi juny amb l’expressió “gust a…” i en la mateixa mida de lletra que els aromes inclosos.

En paral·lel, reclama que tampoc es permetin denominacions com “filet, “xoriç” o “salsitxa”, associats a productes carnis ni dibuixos o fotografies que mostrin l’animal al qual intenten assemblar-se, sigui bestiar o peix.

Denuncien La Sirena a l’Agència Catalana de Consum
To Top