Comarca

La plantilla d’Hitachi amenaça amb una vaga indefinida si no es retira l’ERO

El comitè d’empresa reclama un programa de baixes incentivades que la multinacional no ha acceptat

Treballadors d'Hitachi a Vacarisses penjant una pancarta davant dels Serveis Territorial de Treball a Barcelona / ACN

Els treballadors de la planta de de Johnson Controls-Hitachi a Vacarisses, que aquest dimecres van iniciar una vaga de tres dies contra l’ERO que la multinacional vol aplicar a 140 dels 560 treballadors, han traslladat les protestes a Barcelona, als Serveis Territorials de Treball, on aquest dijous s’han reunit el comitè d’empresa i la direcció de la companyia. Els treballadors reclamen alternatives pactades a l’ERO com ara baixes incentivades i no descarten aturar indefinidament la planta si no s’escolta les seves demandes. “Han passat de tenir beneficis a volen acomiadar un quart de la plantilla en un any i això és inacceptable”, assenyala Raúl Salmerón, president del comitè d’empresa, en declaracions recollides per l’ACN.

Carregats amb un megàfon, petards i bengales, una cinquantena de treballadors s’han concentrat aquest dijous a la tarda davant la seu dels Serveis Territorials de Treball al carrer Albareda de Barcelona, on direcció i comitè d’empresa s’han tornat a reunir hores abans que aquest divendres finalitzi el període de consultes de l’ERO.

Treballadors d’Hitachi a Vacarisses concentrats davant dels Serveis Territorial de Treball a Barcelona / ACN

Els treballadors denuncien que una empresa que l’any passat va declarar beneficis i que fins i tot va anunciar la seva voluntat de contractar un centenar d’enginyers, ara vulgui acomiadar 140 treballadors, un 25% del total, de la planta de Vacarisses, l’únic centre de treball de la multinacional a Europa. “Addueixen que les vendes han baixat i que no es recuperaran en el mig i llarg termini”, explica el president del comitè d’empresa.

Conscients que retirar un ERO és “molt complicat”, els representants dels treballadors reclamen a l’empresa mesures pactades per reduir el nombre d’afectats. Mesures com ara un programa de baixes incentivades amb una oferta d’indemnitzacions atractiva que fins ara l’empresa ha rebutjat.

La plantilla, que fins divendres manté l’activitat de la planta aturada, prioritza arribar a un acord amb la direcció, però si aquesta manté la seva actual posició no descarten iniciar una vaga indefinida.

To Top