Diners

Fluidra llança un fons d’inversió de 20 milions especialitzat en “start-ups” de piscina

En la primera fase del fons, que es durà a terme durant els pròxims tres anys, la companyia vallesana té com a objectiu afermar una cartera d’empreses emergents invertint en firmes pioneres

La seu de Fluidra a Sant Cugat del Vallès

La companyia vallesana d’equipament i de solucions connectades per a piscines i “wellness” Fluidra ha llançat un fons de capital risc de 20 milions d’euros per invertir en empreses emergents del sector a nivell mundial, tot i que amb especial focus en els Estats Units i Europa.

Sota el nom de Fluidra Ventures, aquest fons de Corporate Venture Capital (CVC) se centrarà en iniciatives de companyies “que millorin l’eficiència, connectivitat, sostenibilitat i la seguretat en negocis de piscines i ‘wellness’, aprofitant solucions de IoT (internet de les coses), visió artificial i robòtica“, explica l’empresa. Així, es busquen empreses emergents “que sumin valor al sector de les piscines i el ‘wellness’, a través de models de negoci innovadors, fomentant la interacció directa amb client mitjançant vendes, subscripcions i altres canals”.

La multinacional amb seu a Sant Cugat del Vallès pretén en una primera fase, que es durà a terme durant els pròxims tres anys, construir una “sòlida” cartera d'”start-ups”.

La primera inversió ha estat en Coral Smart Pool, una empresa tecnològica que té com a objectiu transformar l’experiència de la piscina, a través de la Intel·ligència Artificial (IA) amb un enfocament inicial sobre la seguretat de la piscina.

La companyia explica que Fluidra Ventures invertirà en aquelles empreses emergents que innovin en matèria d’enginyeria i ciència amb l’objectiu de progressar en materials i productes vinculats a la fabricació, eficiència i el manteniment de les piscines.

El fons està orientat a quatre segments de mercat diferents: comercial, residencial, “wellness” i “mass market” amb una tesi d’inversió que abasta vuit línies estratègiques, que inclouen piscines connectades, optimització de recursos, plataformes digitals, materials innovadors, sistemes de seguretat, experiències de personalització, robòtica i productes consumibles innovadors.

Fluidra Ventures està liderat per Fluidra Lab, la unitat d’innovació oberta de Fluidra.

Fluidra llança un fons d’inversió de 20 milions especialitzat en “start-ups” de piscina
To Top