Circontrol fa un pas més en les seves solucions per a la càrrega de vehicles elèctrics. L’empresa amb seu a Viladecavalls ha incorporat la càrrega en corrent continu i l’energia fotovoltaica al seu DLM (Dynamic Load Management), sistema de gestió de potència en estacions amb diversos punts de recàrrega. De fet, ja ha aplicat aquesta solució de manera reeixida en diversos projectes que presentaven limitacions de potència i la necessitat d’oferir càrrega ràpida als usuaris.
El DLM gestiona l’energia disponible per a la recàrrega de vehicles elèctrics de manera dinàmica i balanceja la potència segons les necessitats de cada moment. Fins al moment, el DLM de Circontrol només era capaç de gestionar dinàmicament els carregadors en corrent altern (AC), però ara també pot fer-ho amb les estacions de càrrega ràpida i ultraràpida, és a dir, amb els carregadors de corrent continu (DC). Amb aquesta ampliació, l’empresa respon a la creixent necessitat del mercat de carregar en el menor temps possible vehicles amb bateries més grans i major autonomia així com al repte energètic que això suposa.
La possibilitat de sumar l’energia autogenerada per plaques fotovoltaiques també ha estat incorporada en aquesta nova actualització del DLM de Circontrol, una funcionalitat interessant en entorns on és difícil proveir-se energèticament o la inversió per augmentar la potència contractada és molt alta. A més, el DLM és compatible amb qualsevol inversor del mercat, una característica que permet que els projectes que ja compten amb plaques fotovoltaiques puguin utilitzar aquesta energia per a la recàrrega de vehicles elèctrics.
L’estació de servei Eurotrak (Lleida) ja s’està beneficiant de les noves funcionalitats del DLM de Circontrol. En aquest cas, el client disposava de tres punts de recàrrega ràpida i una potència contractada 50 kW així com 90 kW d’energia provinent de les seves més de 200 plaques fotovoltaiques. Amb aquesta energia ha de proveir 18 carrers de proveïment de carburant, un bar-restaurant, una botiga i altres serveis per als transportistes i gràcies al DLM, el client pot gestionar dinàmicament la potència disponible per a la recàrrega sense comprometre la resta de les instal·lacions i aprofitar l’energia generada per oferir als seus clients càrrega ràpida. De la mateixa manera, a l’illa francesa de La Reunió, un entorn de difícil proveïment energètic, també està en marxa un projecte amb DLM, carregadors DC i plaques.