El departament de formació de la patronal Cecot ha tancat l’exercici d’activitat del 2023 havent format 2.500 persones més que l’any anterior, arribant als prop d’11.400 alumnes. L’entitat ha impartit un total de 30.929 hores de formació i ha aconseguit un grau de satisfacció per part d’aquests alumnes d’un 9,12 sobre 10 i una valoració de 9,39 sobre 10 del professorat, assegura en un comunicat emès aquest dimecres.
“Que creixem en volum alhora que millorem la satisfacció del nostre servei és el millor resultat que podríem obtenir per als objectius de qualitat que ens marquem cada inici d’any”, indica la directora de Cecot Formació, Eulàlia Martínez, que considera que els resultats són “excepcionals” i que “marquen un precedent en la nostra trajectòria, que és dilatada i força consolidada”.
En el cas de la valoració dels formadors, la patronal explica que en els darrers deu anys s’ha incrementat més de mig punt, del 8,62 l’any 2013 al 9,39 del 2023.
Durant el 2023, l’equip de Cecot Formació ha dut a terme un total de 993 accions formatives, una xifra que supera en 124 les accions realitzades en l’exercici anterior (869 accions a l’any 2022). Les cinc àrees que han liderat el nombre d’accions formatives han estat les de tecnologies informàtiques, recursos humans, igualtat, idiomes i l’economicofinancera i fiscal. Seguidament es situen les àrees de màrqueting i comercial, d’industrial, de logística i compres, prevenció de riscos laborals i, en desè lloc, l’àrea laboral.
Empreses
Des de l’organització comenten que l’any passat també va suposar el desenvolupament de molts projectes destinats a la formació per a treballadors en actiu orientats al reciclatge professional i formacions per a persones en situació d’atur, amb un ampli ventall de certificats professionals, de la ma del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Consorci per la formació continua de Catalunya. També destaquen que el 2023 més de 50 empreses van col·laborar amb la Cecot i van acollir alumnes en pràctiques. De la mateixa manera, va ser la primera vegada que es va utilitzar el mecanisme d’arrelament per formació, amb un total de 24 alumnes en situació d’atur que van participar en les accions programades.
Altres projectes que l’equip de Cecot Formació ha desenvolupat per la inserció laboral han estat el programa “Singulars”, destinat a l’orientació, formació i inserció al món laboral o bé el retorn al sistema educatiu per joves entre 16 i 29 anys; i el “30 Plus”, un programa de formació i inserció per majors de 30 anys. En aquest programa s’han realitzat tres certificats professionals de nivell 1: Activitats auxiliars de magatzem, Activitats auxiliars de comerç, i Operacions auxiliars de fabricació mecànica, amb un total de 1.120 hores de formació. 57 joves han passat per processos d’orientació, realitzant 467 sessions d’orientació individual, i 12 visites a l’entorn productiu.
“En relació a l’àmbit empresarial, cal dir que hem incrementat el nombre de projectes de formació a mida per a les empreses respecte el 2022, així com la gestió del crèdit de bonificació de la formació contínua de la que s’han beneficiat prop de 2.000 alumnes”, explica Martínez.
La modalitat presencial continua liderant la demanda formativa (63%) de Cecot Formació, seguida de la modalitat virtual (27%) i l’híbrida (10%). Durant el 2023, cal destacar un fort augment de la demanda amb la metodologia d’aprenentatge en línia, degut a la flexibilitat d’horaris i a l’ampli i divers catàleg d’accions formatives.