Pimec i la Diputació de Barcelona, amb el suport de Red.es, han ajudat més de 800 pimes i autònoms a digitalitzar-se sense costos empresarials. D’aquestes, 82 pertanyen al Vallès Occidental, suposant el 10,2% del total d’empreses ateses. A més, les pimes d’aquest territori representen el 3,8% del total de diagnosis de maduresa digital realitzades dins aquest projecte.
Les empreses ajudades han rebut un assessorament tecnològic personalitzat a partir d’un diagnòstic digital del negoci, dins el projecte impulsat per les Oficines Accelera Pime Rural (OAP), actualment amb 49 antenes, en el qual les empreses poden accedir a eines i recursos per a la digitalització i gestió dels tràmits vinculats al Kit Digital.
La comissió de seguiment de l’OAP a la demarcació de Barcelona ha presentat recentment els resultats de 2023, amb xifres fins al 30 de novembre, els quals indiquen que les empreses ateses pertanyen a 164 municipis diferents, dels quals 131 tenen menys de 20.000 habitants.
En relació amb el tipus d’usuari, el 48% són pimes i el 52% persones autònomes. D’aquests, el 33% són professionals autònoms sense treballadors, l’11% són persones emprenedores i el 41%, empreses de menys de deu treballadors. El 12% són empreses amb fins a 49 treballadors; el 2%, empreses amb equips conformats entre 50 i 250 persones i l’1%, empreses amb més de 250 treballadors.
El 50% dels usuaris tenen una antiguitat empresarial de més de deu anys; el 16%, entre cinc i deu anys, i el 34%, menys de cinc anys.
Sobre els diferents sectors d’activitat econòmica, l’11,7% dels usuaris pertanyen al comerç; el 8,3%, a activitats professionals i tècniques; el 8,4%, a la indústria; el 7,1%, al sector comunicatiu; el 5,3%, a l’hostaleria; sent aquests els cinc primers sectors en el rànquing.
La majoria d’empreses beneficiades (el 88%) compten amb una facturació de menys de 8 milions d’euros.