Diners

Pilar Puértolas, nova vicepresidenta de la patronal de begudes refrescants

La directora general de la terrassenca Sanmy, que ja era membre del comitè de direcció d’Anfabra, assumeix el càrrec per als pròxims dos anys

/ Nebridi Aróztegui

Pilar Puértolas, directora general del fabricant de refrescos terrassenc Sanmy, és la nova vicepresidenta de l’Asociación de Bebidas Refrescantes (ANFABRA), organització empresarial creada el 1977 i que agrupa i representa aquesta indústria a l’Estat espanyol. La líder de l’empresa egarenca ja formava part del comitè de direcció de l’associació que aglutina moltes de les empreses dedicades a l’elaboració i comercialització de begudes refrescants i ara n’assumeix la vicepresidència.

Puértolas acompanyarà el director general de PepsiCo a Espanya, Iker Ganuza, que en la trobada anual del sector celebrada recentment va prendre posició com a nou president, substituint en el càrrec a Sara de Pablos, consellera delegada de Suntory Beverage & Food Spain, que era la presidenta des del juny del 2021. Ganuza presidirà la patronal els pròxims dos anys.

El nou president d’Anfabra va destacar el “gran arrelament i tradició” del sector a l’Estat i, al mateix temps, la capacitat de la indústria per a “innovar, avançar-se i evolucionar amb la societat”. Així mateix, va informar que el 60% dels portafolis de les begudes refrescants que es comercialitzen a Espanya ja són opcions baixes o sense sucre, varietats que han crescut el 4,4% en el canal hostaler en l’últim any.

Ganuza va posar el focus en la importància que té el negoci dels refrescos per a l’economia nacional, atés que genera 11.000 milions d’euros i manté 170.000 llocs de treball. Alhora, el president va mostrar el desig del sector de liderar la transformació “i ser referent” per a altres àrees econòmiques.

To Top