Diners

El benefici de Fluidra cau fins als 108 milions en els primers nou mesos de l’any

La companyia vallesana pateix una reducció de les vendes del 16% en un “context difícil”

El president executiu de l'empresa, Eloi Planes / EFE

La companyia vallesana d’equipament i de solucions connectades per a piscines i “wellness” Fluidra ha tancat els nou primers mesos de l’any amb un benefici net de 108 milions d’euros, un 40% menys respecte del mateix període de l’any passat.

L’empresa ha patit una caiguda de les vendes del 16%, fins als 1.623 milions d’euros, que atribueix al “context difícil” del sector a nivell mundial. L’ebitda de la firma amb Sant Cugat del Vallès s’ha situat en els 366 milions, un 19,7% menys que el mateix període de l’any anterior, per les menors vendes.

Totes les regions han registrat descensos de les vendes. El ritme de caiguda s’ha alentit a Europa el tercer trimestre, malgrat que han baixat un 12,6%, al sud del continent, i un 22,9 %, a la resta d’Europa.

A Amèrica del Nord les vendes han caigut un 21,6 % els nou primers mesos de l’any i, a la resta del món, un 9,4 %.

Per unitats de negoci, només han augmentat les vendes de piscina comercial, un 3,1 %, mentre que les de residencial van caure un 20,4%.

La companyia imputa aquests resultats bàsicament a la correcció de l’inventari al canal i a la menor demanda de piscina nova, tot i que diu que estan dins del previst, “amb una millora de tendència el tercer trimestre”.

Fluidra es va centrar en la generació de caixa el tercer trimestre, amb avenços en la reducció del deute net, després de completar el mes de juliol l’adquisició de Meranus i el primer pagament del dividend.  Així, el deute net es va reduir en 70 milions d’euros el tercer trimestre i en 95 milions comparat amb el setembre del 2022.

El president executiu de l’empresa, Eloi Planes, ha assegurat que els resultats són “bons” en aquest escenari, i ha indicat que la companyia manté les previsions de cara al tancament de l’any. Així, Fluidra preveu acabar 2023 amb unes vendes d’entre 2.000 i 2.100 milions d’euros, i un EBITDA d’entre 410 i 450 milions.

To Top