RECONEIXEMENT CECOT A LA MILLOR JOVE INICIATIVA EMPRESARIAL – NOMADE NATION
Van llançar la seva plataforma en línia el març del 2022 i van tancar l’any amb 700.000 euros facturats. Enguany, preveuen arribar als 2,4 milions.
La idea de Nomade Nation va néixer quan el terrassenc Ignasi Ribó, el fundador de l’empresa, que és nativa digital, es va adonar que hi havia una tendència molt gran en el sector càmper, però que “ningú estava treballant en una marca que realment pensés en el producte, l’experiència digital i totes les possibilitats postcompra”.
Així, van començar camperitzant furgonetes amb dissenys personalitzables partint de quatre models base i ara, des del juliol, també lloguen càmpers pròpies. “Després de provar el 2022 de posar una càmper de lloguer, vam veure que hi havia una gran demanda i que, per tant, era una vertical molt interessant a explorar. Després d’un parell de mesos de lloguers, vam decidir parar-ho fins aquest juliol, quan hem llençat la plataforma amb tots els serveis que volíem oferir”, explica Ribó.
L’empresa ha desenvolupat també un sistema de lloguer entre particulars que permetria als clients posar la seva càmper de lloguer a la seva plataforma i guanyar diners mentre no la utilitzen. El servei, però, encara no està operatiu i no preveuen que ho estigui fins al març de 2024.
L’empresa va néixer com a Nomade Vans, però ara s’anomena Nomade Nation. Van canviar de nom “perquè volíem treballar una identitat de marca centrada en un producte i servei més prèmium. Buscàvem un nom que donés internacionalitat a la marca i al mateix temps englobés totes aquelles persones que conformen una comunitat nòmada que busca viure aventures viatjant pel món”, comenta Ribó.
En un principi tenien les oficines i el taller a Terrassa. Ara estan ubicats a Sabadell. I és que “amb la intenció de començar la nostra unitat productiva i augmentar la capacitat de producció, vam trobar una oportunitat de moure’ns a un espai que s’adapta millor al moment de l’empresa”, assenyala Ribó.
De cara el 2024, la firma es planteja arribar a una facturació de 4,4 milions d’euros, consolidar una cadena de producció basada en el “lean manufacturing”, llençar una nova versió de la plataforma de lloguer vinculada a una nova app i obrir almenys sis punts de lloguer dins i fora d’Espanya.