Diners

Una entitat que aposta pel medi ambient i l’estalvi

El Club Natació Terrassa ha apostat per millorar les instal·lacions del club, executant diversos projectes que inclouen la tecnologia led, plaques solars i la perlita com a element filtrant, entre d’altres

/ Alberto Tallón

Reconeixement Cecot a l’eficiència energètica i la sostenibilitat – Club Natació Terrassa

Una de les prioritats de la junta que dirigeix el Club Natació Terrassa des del 2021 ha estat l’eficiència energètica, primer per la contribució amb la societat i el medi ambient, i després com a mecanisme per l’estalvi i equilibri econòmic de l’entitat.

“L’eficiència energètica és fonamental des del nostre punt de vista. La pujada dels costos energètics va ser un incentiu més”, explica el vocal Eugenio Schillaci, que comenta que van començar amb petites actuacions com l’ampliació del pàrquing de bicicletes, que ha passat de 30 places a 100, “per contribuir a promoure la mobilitat sostenible”, però que també han apostat per projectes de més envergadura com el que han treballat amb l’Ajuntament de Terrassa i que contempla la instal·lació d’unes 1.000 plaques solars per donar servei a l’Àrea Olímpica. Schillaci exposa que està a punt de licitar-se i destaca que es calcula que s’aconseguirà un estalvi d’un 25% d’energia elèctrica.

El CN Terrassa, per la seva banda, també ha substituït tota la il·luminació del club per tecnologia led, un projecte que ha comptat amb una subvenció del Consejo Superior de Deportes (CSD) i un préstec de l’Institut Català de Finances (ICF). “És una de les fites més rellevants que hem assolit ja en eficiència energètica. Suposa una reducció del 50% d’energia elèctrica per il·luminació i entre un 20 i 25% sobre el total de l’energia del club”, ressalta Schillaci.

Amb la subvenció del CSD, també han construït una carpa exterior “que permet fer activitat a l’aire lliure i reduir el consum d’aire condicionat en activitats dirigides”. D’altra banda, han implementat un sistema de filtració en una de les piscines “que fa servir la perlita com a element de filtratge en comptes de la sorra, una tecnologia innovadora que ajuda a estalviar aigua i reduir els químics que s’hi posen”, indica Schillaci.

A més, el club ja pensa en noves millores. Amb el finançament de l’ICF preveuen executar el pròxim any una reforma de les instal·lacions tèrmiques com les d’aire condicionat i escalfament de l’aigua per a les dutxes del vestuari, “que ens portarà molt estalvi a nivell sobretot de reducció del consum del gas, però també de llum”. “La reforma comportarà una millora del servei, però també en termes d’eficiència energètica”, sosté Schillaci.

Una entitat que aposta pel medi ambient i l’estalvi
To Top