Diners

La Cecot premia la trajectòria professional de Judith Viader (Frit Ravich)

Les empreses i entitats terrassenques Comser, Leitat, Mindtraveler, el Centre Dental Les Escoles i el Club Natació Terrassa seran reconegudes amb els Reconeixements al Progrés Empresarial de la Cecot, que també distingiran Nomade Nation, TGO i Sant Cugat Empresarial

Judith Viader, consellera delegada de Frit Ravich / UB

Judith Viader, directora de l’empresa familiar catalana Frit Ravich, rebrà el pròxim 26 d’octubre el Reconeixement Cecot a la Personalitat 2023 per la seva trajectòria professional. Així ho ha donat a conèixer aquest divendres la patronal, que enguany també premia amb els seus guardons anuals a les empreses i entitats terrassenques Comser, Leitat, MindTraveler, Centre Dental Les Escoles i el Club Natació Terrassa, així com a l’ara sabadellenca Nomade Nation, l’olesana TGO i a Sant Cugat Empresarial.

Tots elles seran protagonistes de la Nit de l’Empresa que l’organització multisectorial celebrarà d’aquí tres setmanes al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès i que aquest any confrontarà la intel·ligència artificial i la intel·ligència humana com a binomi per impulsar el progrés.

La distinció a la personalitat, proposada pel comitè executiu de la Cecot, recau aquest any en Judith Viader que el 1997 va agafar les regnes de Frit Ravich, empresa que havia fundat el 1963 el seu pare, Josep Maria Viader, i que fabrica patates xips, snacks i fruits secs amb marca pròpia i distribueix marques externes d’empreses tant consolidades com Mars Espanya, Nestlé o Ferrero, atenent 50.000 punts de venda setmanalment. Judith Viader ha liderat l’expansió de negoci i el desenvolupament de la marca i la distribució de la firma amb seu a Maçanet de la Selva.

Un altre dels premis a proposta del comitè, el del gremi, associació empresarial o entitat serà per a Sant Cugat Empresarial, associació multisectorial que representa a la micro, petita, mitjana i gran empresa amb interessos i vinculacions comercials o empresarials a Sant Cugat.

Majoria d’empreses de Terrassa

Ja dins de concurs –s’han rebut més de seixanta candidatures– una altra entitat, el Club Natació a Terrassa serà distingida amb el Reconeixement Cecot al compromís amb l’eficiència energètica i sostenibilitat.

El premi a la transformació digital i innovació tecnològica en el sector indústria és per a Comser, firma egarenca de serveis per a la indústria farmacèutica.

El jurat dels premis / Nebridi Aróztegui

El mateix reconeixement però en la categoria de sector serveis el rebrà TGO DX, empresa referent en el sector del transport de viatgers.

La firma de roba, joies i bosses MindTraveler BCN recollirà el mateix guardó però en la categoria de sector comerç.

Mentrestant, la distinció a millor jove iniciativa empresarial anirà a parar a Nomade Nation, fundada el 2022 per l’egarenc Ignasi Ribó i actualment amb seu a Sabadell i que comercialitza i lloga furgonetes camperitzades; i el de la pime socialment responsable, a Centre Dental Les Escoles, que, a través, de l’entitat sense ànim de lucre Som Riures, fa arribar l’assistència odontològica a persones sense recursos.

Per la seva banda, el premi a l’empresa saludable, fora de concurs (el procés de selecció i votació ha anat a càrrec d’un comitè tècnic de Vítaly) reconeixerà la tasca del centre tecnològic Leitat.

“La intel·ligència humana és el motor de la intel·ligència artificial”

L’acte de lliurament se celebrarà al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès per primera vegada en la història d’aquest esdeveniment. En la gala es donarà a conèixer els projectes guardonats i els seus equips impulsors compartiran amb l’audiència les fites i factors clau en matèria de sostenibilitat i eficiència energètica, en transformació digital, en salut i prevenció o en responsabilitat social.

Enguany, la #NitCecotcontraposarà el conegut binomi tecnologia i factor humà, aquesta vegada focalitzat en un tema tan d’actualitat en tots els àmbits socioeconòmics com l’aplicació de la intel·ligència artificial (IA) i l’ús de la intel·ligència natural o orgànica. Una reflexió històricament recurrent a les societats, tecnologia versus factor humà, que la Cecot vol plantejar com un binomi que impulsa el progrés. També ara, en un context on els canvis disruptius provocats per la implementació de la IA en diferents camps impacten en la presa de decisions empresarials a mig termini.

La Cecot tornarà a fer de la Nit de l’Empresa un esdeveniment “carbon neutral” per segon any consecutiu. “A la Cecot prioritzem l’impuls de l’activitat empresarial i el creixement econòmic, però també vetllem perquè aquest sigui conscient, respectuós i sostenible, ja que no tot s’hi val. Així que tant exigim als governants una gestió en clau de competitivitat empresarial, sigui reduint els costos energètics, reduint pressió fiscal o finalitzant infraestructures, per posar alguns exemples, com acompanyem empreses i autònoms en l’autogeneració energètica i, a partir d’ara, en la reducció i neutralització de les emissions de CO2 generades en el desenvolupament de la seva activitat”, explica Xavier Panés, president de la Cecot.

El jurat

El jurat dels Reconeixements al Progrés Empresarial d’enguany ha estat presidit per Xavier Panés, president de la Cecot, i format per Jordi Torrades, director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Maisé Balcells, segona tinenta d’alcalde i regidora delegada d’indústria, empresa i emprenedoria de l’Ajuntament de Terrassa, Albert Salarich, regidor d’Empresa, Innovació i Internacionalització i Energia de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Xavier Roca, director d’ESEIAAT-UPC, Xavier Mendoza, director general d’ESADE, José Orihuel, redactor en cap d’Expansión a Catalunya, Eduardo Magallón, redactor d’economia a La Vanguardia, Albert Martín, redactor en cap d’economia del Diari ARA, Marc Basté, director del Grup d’Edicions de Premsa Local, Elena Busquets, directora de Viaempresa, Sergi Artigas, president del Club Cecot Innovació i Tecnologia, Ninna Torres, president del Cercle Cecot de Joves Empresaris, Beatriz Rocamora, directora de Banca d’Institucions a Barcelona de CaixaBank, Pere Arch, director territorial de Vítaly, Jaume Escandell, director general d’eDiversa Group, Francesc Roca, vicepresident de la Cecot i president del Gremi Tèxtil, Carlos Garriga, vicepresident de la Cecot i president de la Federació Empresarial del Metall, Toni Palet, vicepresident de la Cecot i president del Gremi de la Construcció, Cristina Escudé, presidenta de Cecot Comerç, Josep Rull, president de la Comissió d’Energia de la Cecot.

L’acte de lliurament dels Reconeixements Cecot tornarà a ser itinerant

To Top