Diners

La Sirena redueix un 25% el consum energètic de les seves botigues

L’empresa també ha instal·lat plaques solars a les oficines

Una de les botigues de La Sirena / Nebridi Aróztegui

La Sirena, fundada a Terrassa fa 40 anys i actualment amb domicili social a Viladecavalls, ha aconseguit estalviar un total de 835,343 kWh/any en el consum elèctric durant el 2022. Segons explica la companyia, aquesta fita s’ha assolit gràcies a la reducció del consum un 25% a les botigues reformades i un 49% a les seves oficines.

En aquest sentit, les oficines de La Sirena ha instal·lat plaques solars. Aquest autoconsum farà que l’empresa hagi obtingut un estalvi rellevant respecte al 2021. A més s’aconsegueix una generació d’un 70% del consum anual d’energia utilitzada per a l’ús propi de la sucursal, així com la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Segons la companyia, “la rehabilitació energètica té un paper protagonista en l’estratègia de sostenibilitat de l’organització”. De fet, totes les reformes i obertures dels seus establiments ja són més eficients energèticament, ja que es fan amb aquests paràmetres. En aquest sentit, s’han instal·lat il·luminació LED, sistemes de domòtica per millorar l’eficiència de la climatització, a més de la supervisió de les instal·lacions a les botigues.

De fet, per a aquest any tenia previst invertir sis milions d’euros en més d’una vintena de locals, entre reformes i obertures.

275 botigues

Actualment, La Sirena compta amb més de 275 botigues, més de 1.300 empleats i més de 800 referències de productes congelats.
L’empresa tancar el 2022 amb una facturació de més de 175 milions d’euros, un 15% més que la que va registrar el 2019, l’any previ a l’inici de la pandèmia, ha informat la mateixa companyia d’aliments congelats, que està immersa en un projecte per augmentar les referències de sec.
La companyia, que té una quota de mercat del 12,45%, ha destinat el 9,2% de l’import de les vendes a ofertes i promocions, amb la qual cosa ha quadruplicat el nombre de comandes en línia i ha arribat als 3 milions d’euros en vendes a través de la seva pàgina web, fet que ha suposat un creixement de gairebé un 200% respecte a les dades prèvies a la covid-19.

To Top