Diners

La Cecot facilita la creació de deu projectes empresarials a Terrassa el primer semestre

El servei de creació d’empreses de l’entitat ha assessorat 36 emprenedors, una desena dels quals s’han llançat ja a l’aventura empresarial

La seu de la Cecot / Nebridi Aróztegui

Al llarg del primer semestre d’enguany, el servei de creació d’empreses de la Cecot ha ajudat deu persones a posar en marxa els seus projectes empresarials a Terrassa i rodalies. L’entitat ha assessorat 36 emprenedors de la ciutat i els voltants, amb una idea de negoci o que volien adquirir una empresa ja en funcionament, una desena dels quals “ja s’han llançat a l’aventura empresarial, mentre que la resta continuen sent assessorats i ho faran ben aviat”, afirma la directora d’Emprenedoria i Creixement Empresarial de la Cecot, Laura Sallent.

A través de l’Oficina d’Emprenedoria, la Cecot ofereix un servei complet per a emprenedors que estan preparats per fer un pas endavant, tot identificant els objectius empresarials, definint l’estratègia a seguir i creant un pla d’acció “detallat i realista”. L’equip d’experts de l’entitat analitza el projecte i dona les eines a les persones emprenedores per testejar-lo per dur-lo a la pràctica.

A més, també s’acompanya els emprenedors en la cerca de finançament a través de suport i assessorament en la tramitació d’ajudes i subvencions, la capitalització de l’atur o l’obtenció de microcrèdits, entre altres fonts de finançament. Així, la feina realitzada al llarg d’aquest primer semestre del 2023 ha suposat la creació i manteniment d’empreses del sector comerç (comerços d’alimentació i botigues de roba), negocis de restauració (restaurants i cafeteries), empreses del sector serveis i un majorista d’impremta amb una suma de fonts de finançament obtingudes per als projectes que arriba gairebé als 200.000 euros.

“Moltes persones desitgen emprendre, però en alguns casos no cal que ho facin des de zero. Per això també els assessorem en els passos a seguir per a l’adquisició d’un negoci en funcionament, mitjançant la metodologia Reempresa, creada per la Cecot, i se’ls posa en contacte amb els més de 1.300 empresaris que cerquen un relleu en les seves empreses. D’aquesta manera potenciem la generació de sinergies entre les línies de treball de la nostra àrea”, explica Sallent.

Aquest any, la Cecot ha esdevingut Punt d’Atenció a l’Emprenedoria (PAE), el que facilita que els emprenedors que ho desitgin puguin completar els tràmits per donar-se d’alta com a empresaris a través de l’entitat amb un sistema que permet la simplificació de passos i gestions administratives. I és que els punt PAE s’encarreguen de facilitar la creació de noves empreses i tramiten l’inici efectiu d’activitats empresarials i el seu desenvolupament, oferint serveis d’informació, la tramitació de documentació, i l’assessorament i suport per aconseguir finançament empresarial.

Un cas real

Javier Cuadros va decidir emprendre a través de la creació del seu propi negoci de transports, un objectiu que feia temps que perseguia i que mitjançant l’assessorament de Cecot i el seu tarannà emprenedor, ara ha pogut complir. Cuadros destaca que la seva principal motivació per emprendre ha estat el poder dependre d’ell mateix. Considera útil l’elaboració del pla d’empresa i l’anàlisi de viabilitat per conèixer bé el projecte. Les principals dificultats que va trobar va ser en la realització de la part econòmica.

“El meu consell és que si desitges alguna cosa, ho lluitis fins al final, ja que és molt satisfactori treballar per un mateix”, exposa Cuadros. En relació a l’assessorament rebut per part de l’equip tècnic de la Cecot, diu que “el recomanaria, ja que dona moltes facilitats i ajuda en tots els passos a seguir per iniciar el projecte”. “És molt important estar assessorat per part de persones especialitzades en l’àmbit de l’emprenedora ja que et treuen molts dubtes que puguis tenir i t’ajuden a analitzar el projecte”, sosté.

La Cecot facilita la creació de deu projectes empresarials a Terrassa el primer semestre
To Top