Diners

La Cecot obre el termini de presentació de candidatures als seus premis anuals

La patronal homenatja el “fer empresa a diari” amb una nova edició dels Reconeixements al Progrés Empresarial, que arriben a la seva 28a edició

Els representants de les empreses i entitats col·laboradores que faran possible la cita s'han reunit aquesta setmana que aquesta setmana han reunit al Teatre Auditori de Sant Cugat

Els emprenedors i empreses catalanes que vulguin optar a un dels Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial d’enguany poden ja postular-s’hi. La patronal ha publicat aquest juliol les bases i ha obert ja el termini de presentació de candidatures (fins el 15 de setembre) d’uns guardons que es lliuraran el pròxim dijous 26 d’octubre a Sant Cugat del Vallès i que premiaran empreses que hagin desenvolupat accions dirigides a l’eficiència energètica, el compromís amb el medi ambient, la transformació digital, la prevenció i cura de la salut laboral de les plantilles o la responsabilitat social vers l’entorn més proper on desenvolupen l’activitat.

La 28a edició d’aquests reconeixements ha convocat enguany categories com el Reconeixement a l’Eficiència Energètica i la Sostenibilitat o la Transformació Digital en tots els sectors d’activitat, tant comerç, com serveis, com indústria. També es mantenen premis i categories ja habituals com la Millor Jove Iniciativa Empresarial o el Premi a la Pime responsable o a l’Empresa Saludable.

La finalitat d’aquests guardons és la de distingir públicament empreses, persones i institucions que han fet i estan fent un esforç important pel desenvolupament econòmic i empresarial des de qualsevol àrea. “Les entitats convocants, i Cecot entre elles, creiem que cal distingir les bones pràctiques, cal premiar-les i fer-les públiques per tal que esdevinguin referents per altres empreses del sector. Enguany fa 28 anys (des de 1995) que l’entitat va apostar per aquests premis, tal com els coneixem avui dia, i a hores d’ara estan consolidats”, assegura el president de la Cecot, Xavier Panés, que destaca que l’objectiu és premiar l’esforç diari dels equips de treball de les empreses, “més tenint en compte el context socioeconòmic en el que ens estem desenvolupant i en el que ens haurem de desenvolupar els pròxims mesos”.

Així, els Reconeixements Cecot 2023 es componen d’un total de 9 premis, alguns dels quals estan patrocinats o promoguts per altres entitats:

  • Reconeixement a l’Eficiència Energètica i la Sostenibilitat patrocinat pel Port de Barcelona.
  • Reconeixement a la Transformació digital i innovació tecnològica sector indústria patrocinat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona.
  • Reconeixement a la Transformació digital i innovació tecnològica sector comerç amb el suport del CCAM Generalitat de Catalunya.
  • Reconeixement a la Transformació digital i innovació tecnològica sector serveis patrocinat per eDiversa Group.
  • Millor jove iniciativa empresarial – promogut pel Cercle Cecot de Joves Empresaris amb el suport de la xarxa BANC.
  • CaixaBank convoca en el marc dels Reconeixements Empresarials de la Cecot, la 8a edició del Reconeixement CaixaBank a la pime responsable.
  • Grupo Preving | Vítaly convoca en el marc dels Reconeixements Empresarials de la Cecot, la 6a edició del Premi a l’empresa saludable.

Fora de concurs i a proposta del comitè executiu:

  • Gremi/ associació empresarial o entitat.
  • Personalitat.
  • També és fa una menció especial a empreses centenàries.

Els guardonats es coneixeran després de la reunió del Jurat convocada per al 3 d’octubre i se’ls retrà homenatge dijous 26 d’octubre en el marc de la Nit de l’Empresa de la Cecot. De fet, l’entitat adapta la denominació de la trobada que deixa de dir-se La Nit de l’Empresari per passar a anomenar-se La Nit de l’Empresa de la Cecot, amb el propòsit d’adaptar el nom de l’esdeveniment amb la realitat que representa la Cecot i amb qui interactua, que són els diferents grups interns de persones que, liderades per un empresari o empresària, conformen una empresa i la diferencien de les altres. En paraules del president de la Cecot, Xavier Panés, “a la Cecot, quan parlem de les empreses ho fem de manera integral, incloent la propietat, l’accionariat, l’equip de governança, l’equip de professionals de les plantilles i els col·laboradors/es”.

Canvi de denominació i itinerància

A més, La Nit de l’Empresa de la Cecot recupera la itinerància que havia mantingut abans de la irrupció de la pandèmia amb el propòsit d’apropar aquesta trobada multitudinària del sector econòmic i empresarial a les empreses catalanes. I ho fa treballant en xarxa amb altres organitzacions empresarials i entitats socioeconòmiques als territoris per donar veu al teixit empresarial d’autònoms, petites, mitjanes empreses, amb especial èmfasi en els sectors industrials. En aquest cas, la col·laboració es dona amb l’Ajuntament de Sant Cugat i amb l’associació Sant Cugat Empresarial.

“Celebrarem la Nit de l’Empresa a Sant Cugat refermant el nostre compromís amb el teixit empresarial d’una de les regions més industrialitzades del Sud d’Europa com ho és el Vallès en el seu conjunt”, diu Panés. “Vam estar uns anys reivindicant les necessitats del teixit productiu, logístic i manufacturer del Vallès a la capital catalana, és a dir a Barcelona, i des del 2021 estem promovent l’activitat empresarial i el dinamisme econòmic del Vallès des del Vallès, aquesta vegada des de Sant Cugat”, afegeix.

Esdeveniment “carbon neutral”

Enguany, l’entitat torna a apostar fort per l’àmbit energètic i tecnològic i manté l’objectiu d’assolir la reducció d’emissions de carboni de qualsevol activitat econòmica o productiva derivada de l’esdeveniment. “Reduir emissions ja és per nosaltres una obligació, tant per la necessitat econòmica i mediambiental d’un creixement sostenible, com pel compromís social amb les noves generacions”, argumenta Panés. “I tant la Cecot com les entitats col·laboradores hem assumit el repte de continuar fent de la Nit de l’Empresa de 2023 un esdeveniment ‘carbon neutral”, diu.

Aquest compromís que assumeixen totes les empreses col·laboradores de la Nit de l’Empresa de la Cecot passa per calcular la petjada de carboni de l’esdeveniment del dia 26 d’octubre, i desenvolupar propostes de reducció de d’emissions i de compensació que l’equip tècnic de l’Oficina per la Transició Energètica (OTE) de la Cecot calculin per aquesta nova edició tenint en compte les emissions tant de mobilitat dels assistents, com proveïdors de càtering, audiovisuals, de difusió, consums energètics, etc. La compensació per les emissions ocasionades per la Nit de l’Empresa es realitzarà mitjançant aportació econòmica dins un projecte de reforestació, registrat i monitoritzat pel Ministeri per la Transició Ecològica i Repte Demogràfic.

La 28 edició de la Nit de l’Empresa de la Cecot comptarà amb el suport d’entitats com Port de Barcelona, Consorci de la Zona Franca de Barcelona, CaixaBank, Vítaly | Grupo Preving, eDiversa Group, Endesa, Moventia, Saba, Agbar, HP, Mercadona, Áptima | MútuaTerrassa, Serafí Indústria Gràfica, Bidons Egara, Mazars Auditoria, Sanmy, Masachs, Servaigua, Grupo Cerezo, EMCCAT Grup, SMSavall, Mahou San Miguel, Aura Consultors, Diari de Terrassa, Viaempresa i The New Barcelona Post. Enguany, el desenvolupament de la Nit a Sant Cugat del Vallès també comptarà amb el suport i col·laboració especial de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès que acollirà l’acte institucional al Teatre Auditori dins l’acció de promoció econòmica de la ciutat.

To Top